Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

The long hot summer van Brugge Plus

De Brugse cultuurorganisatie Brugge Plus is deze zomer actief op maar liefst negen ‘werven’. Tussen 25 juni en 26 september staan er in Groot-Brugge negen evenementen op het menu waarin strand, circus, muziek, culinaire verwennerij, openluchtvoorstellingen en straattheater de smaakvolste ingrediënten vormen. Drie woorden lopen als een rode draad door deze culturele evenementen in open lucht: ontmoeten, genieten en beleven. 

Feest in ‘t Park (Minnewaterpark)

Zaterdag 25 juni, van 14.00 tot 00.30 uur

Voor de 31e editie zorgt het mondiale festival voor een rijkgevuld programma met muziek, dans, workshops, eetstandjes en kinderanimatie. Alle activiteiten zijn gratis en verspreid over het festivalterrein. Zie ook bladzijde X voor meer info.

www.feestintpark.be

Uitwijken residenties (diverse locaties)

7 – 25 juni (Ten Poele, Sint-Pieters)

9 – 27 augustus (Fort van Beieren, Koolkerke)

13 september – 2 oktober (het park in de Doornweg – Gaarlemstraat, Zwankendamme)

Drie weken lang houdt Uitwijken halt in één wijk. Gedurende deze periode willen ze zoveel mogelijk in contact komen met de buurt en samen in dialoog gaan. Zo is het Uitwijken Café open van dinsdag tot en met zaterdag. Het is de bedoeling om – aanvullend op de geplande evenementen met o.a. circus en concerten – een hele maand ad hoc, op maat ván en in overleg mét de buurt (buurtnetwerken, verenigingen…) initiatieven op het getouw te zetten.

www.uitwijken.be

Zomerbar @ House of Time (Site DuPont – Komvest 45/47 – 8000 Brugge)

Elke zaterdag en zondag van 2 juli tot en met zondag 28 augustus, van 14.00 tot 21.00 uur

Elk weekend neemt een van de huisgenoten/partnerorganisaties van House of Time de site over en worden er andere activiteiten voorgeschoteld. Aan de bar kan men steeds proeven van pintjes van lokale brouwers, een glaasje wijn of fairtrade sapjes. Koffie, water en thee zijn gratis.

www.houseoftime.be

Film op het Strand (Strand Zeebrugge – Zeedijk 50 naast surfclub Icarus)

Elke donderdag in juli en augustus, telkens om 14.00, 16.00 en 20.00 uur

Voetjes in het zand, achterover leunen in een comfortabele strandstoel en genieten van een gratis film op groot scherm. Na meer dan 15 jaar werkt deze formule nog steeds perfect op het Zeebrugse strand dat daardoor telkens de grootste openluchtbioscoop van het land wordt. Drie films op drie verschillende tijdstippen, voor jong en oud.

www.filmophetstrand.be

Uitwijken circusprik Cirque Plus (diverse locaties)

Zaterdag 16 juli tot en met woensdag 20 juli

Bar open om 19.00 uur

Circusvoorstelling om 19.30 uur

Een prelude op het circusfestival dat enkele dagen later plaatsvindt in de tuin van het Grootseminarie. Tijdens deze ‘circusprik’ worden Brugse buurtbewoners  vijf avonden op een rij getrakteerd op een gratis circusvoorstelling. De acrobatische clowns van Sacékripa komen aan op het ritme van het water, het lijkt zelfs alsof ze hun eigen ritme opleggen aan het water.

Locaties

Zaterdag 16 juli: Sint-Pietersplas (Sint-Pieters)

Zondag 17 juli: Vijver Veltembos (achter Interbad) (Sint-Kruis)

Maandag 18 juli: Spelprikkel Xaverianen (Sint-Michiels)

Dinsdag 19 juli: Domein Koude Keuken (kant Legeweg) (Sint-Andries)

Woensdag 20 juli: Waggelwater (Christus-Koning)

www.uitwijken.be

Cirque Plus (tuin Grootseminarie, ingang via Peterseliestraat)

Donderdag 21 juli tot en met zondag 24 juli, van 13.30 uur tot 21.00 uur

Cirque Plus is een gratis openluchtfestival in en rond de tuin van het Grootseminarie in Brugge. Artiesten uit binnen- en buitenland brengen vier dagen lang het beste van wat circus vandaag te bieden heeft.  

www.cirqueplus.be

Lichtfeest Lissewege

Vrijdag 19 augustus en zaterdag 20 augustus, telkens van 21.00 tot 23.30 uur

Het ‘witte’ polderdorp wordt midden augustus opnieuw een tikkeltje gezelliger. Tal van artiesten, de bewoners van Lissewege en twee basisscholen verrassen bezoekers met verwonderlijke installaties en performances.

www.lichtfeestlissewege.be

Jeugd-Sport-Cultuurmarkt (’t Zand)

Zondag 18 september, van 13.00 tot 17.00 uur

Kennismaking met het vrijetijdsaanbod in Brugge. Heel wat jeugd-, sport- en cultuurorganisaties stellen hun werking en programma aan het publiek voor.

www.brugge.be/jsc-markt

Kookeet (Grootseminarie, ingang via Peterseliestraat)

Zaterdag 24 tot en met maandag 26 september, telkens van 11.00 tot 23.00 uur

Het culinaire festival Kookeet is klaar om een nieuwe ‘smakelijke’ weg in te slaan om de Brugse gastronomie nog meer op de kaart te zetten.

www.kookeet.be

lichtfeest 2017

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: