Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Hendrik’s Choice: ook aandacht voor jong talent op Jazz Brugge!

Hendrik Lasure

Beloftevol pianist en stadsgenoot Hendrik Lasure introduceert kort de jonge acts die hij koos voor de introconcerten in de inkomhal van Concertgebouw Brugge.   

‘Op donderdag speelt het Hendrik Lasure Trio: ikzelf op piano, Federico Stocchi op bas en Casper Van De Velde op drums. Met Casper speel ik al zeer lang samen in diverse groepen en sinds begin dit jaar ook in duo onder de naam SCHNTZL. Toen mij werd gevraagd iets van mezelf te programmeren op Jazz Brugge dacht ik eerst aan die piano-drums bezetting, maar bedacht me toen omdat deze setting misschien iets te intimistisch is voor een aangelegenheid als deze. Dus heb ik er Federico bij gezet, een Italiaanse bassist die sinds 2 jaar in Brussel woont en studeert, die ik op het Conservatorium heb ontmoet en met wie het meteen klikte. We zullen hoofdzakelijk composities van mijn hand spelen.

Op vrijdag programmeer ik Nestor Martin plays Mingus. Zangeres Francesca Palamidessi, afkomstig uit Rome maar sinds enkele jaren woonachtig in België, heeft een zeer grote passie voor de muziek van Charles Mingus. Veel werk van hem is onder jazzfanaten relatief gekend, maar dat is niet het geval voor zijn vocale muziek. Het doel van dit project is dan ook om Mingus’ vocale muziek onder de mensen te brengen. Begin juli hebben we deze muziek opgenomen voor de CD  ‘In Other Words, I Am Three’. Francesca koos voor een bezetting met zeer uiteenlopende, hoofdzakelijk Italiaanse in Brussel wonende  muzikanten. Elk met zeer verschillende achtergrond, wat er voor zorgt dat Mingus’ muziek weer helemaal herleeft: Simone Schirru (gitaar), Matteo Pastorino (klarinet), Daniele Cappucci (bas) en Armando Luongo (drums). Ikzelf speel piano.

Mijn keuze voor zondag werd ingefluisterd door Artan Buleshkaj, een goeie vriend van mij maar ook een zeer sterke jazzgitarist uit Gent. Op mijn vraag een groep te selecteren, koos hij voor Peternolder, vijf jonge Gentse leeuwen. Hun repertoire bestaat uit eigen composities van zowat alle groepsleden, die frisse harmonieën afwisselen met ritmisch experiment. Daarbovenop wordt gesoleerd dat het een lieve lust is. Hier staat ongetwijfeld de volgende generatie beeldenstormers klaar. De bezetting bestaat verder uit: Benjamin Hermans (saxen), Jonas Desmet (piano), Kobe Boon (bas), Simon Raman (drums).’

Donderdag 02.10, vrijdag 03.10 en zondag 05.10 (telkens om 18.00 uur) in de inkomhal van Concertgebouw Brugge – www.jazzbrugge.be

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: