Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Agenda muziek november

STEVE HARLEY

 

12_11_11_-_a_closer_look_-_ste

Zondag 11 november, Stadsschouwburg

De originele Cockney Rebel hield zich de voorbije jaren met een paar andere interesses bezig. Zo schreef hij nieuw materiaal, acteerde in een theaterstuk van Beckett in het Londense West End en presenteerde hij tussendoor ook een paar radioshows.
Maar de zin om op tournee te gaan begon opnieuw te knagen. Hij trommelde zijn oude kompanen Barry Wickens en James Lascelles op voor een uitgepuurde akoestische show. Gedurende ruim twee uur brengt Steve Harley een intimistische bloemlezing uit zijn dertien albums met als hoogtepunten de herwerkte arrangementen van enkele van zijn wereldhits zoals ‘Judy Teen’, ‘Mr Soft’, ‘Sebastian’, ‘Here Comes The Sun’ en ‘Make Me Smile’. (ADC)

DON MCLEAN
12_11_17_don_mclean_2012_photo

Zaterdag 17 november, Stadsschouwburg

Wie kent niet de legendarische wereldhits ‘American Pie’ of ‘Vincent’? Straks kunt u ze meezingen naar aanleiding van de speciale verjaardagstournee voor het veertig jaar oude debuutalbum ‘American Pie’. Hoewel Don McLean 3 februari 1959 uitriep als ‘the day the music died’, met de noodlottige vliegtuigcrash van Buddy Holly, Ritchie Valens en The Big Bopper, leverde hij de voorbije veertig jaar evenveel gouden en platina albums af. Zijn nummers werden massaal gecovered, maar ook McLean zelf haalde de top van de hitlijsten met een cover, namelijk zijn versie van ‘Crying’ van Roy Orbison. (ADC)

Comments are closed.