Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Zware metalen in Het Entrepot

 
 
Gehoord in Het Entrepot Brugge: Sardonis + Electric Wizard
Electric_wizard
 
Een mooi volgelopen Het Entrepot in Brugge verwelkomde woensdagavond twee heavy bands en heel wat metalliefhebbers. Jorn Duthoo bericht.
 
Sardonis uit Genk besteeg als eerste het podium. Op het eerste zicht twee brave jongens, die opkwamen alsof de eucharistieviering net kon beginnen. Echter, zodra het drumstel bemand werd  duidelijk dat die indruk helemaal verkeerd was. De drummer staarde in het publiek met nogal wat oogwit en een blik alsof hij ons allemaal wou platspuiten. Bij het openingsnummer werden we al getrakteerd op een muur van geluid met straffende drums, gierende riffs en een zwaar  ‘in your face’ geluid. Een instrumentale doom metalband zonder basgitaar? Jawel, maar toch lijkt dit duo ermee weg te komen. Sardonis sloeg het publiek verder heavy om de oren en liet ze na een halfuurtje stomverbaasd en zeer onder de indruk achter. Deze schitterende opener had het publiek mooi opgewarmd voor Electric Wizard. Impressive!
 
Na een lange pauze kwam Electric Wizard (UK) het podium op. De band ademt een sfeertje van drank, drugs en satan uit en dat oogde beloftevol. Het publiek werd op sleeptouw genomen met de mooie sludgy opener Supercoven. De toon was gezet. Frontman Jus Oborn zong en schreeuwde de longen uit zijn lijf. De repetitieve zware ritmes, de heavy vocals en de donkere lyrics namen het publiek een dik uur bij de keel. Het werd een mooie mix met de sludge van het oudere album Dopethrone en de heavy hymnes uit hun laatste Black Masses. Oververhitting in de zaal, veel lange haren van headbangers in je gezicht en geluidsoverlast waren een logisch gevolg. De absolute hoogtepunten waren het melodieuze Black Mass en het superheavy Satanic rites of Drugula. Een knappe en professioneel gebrachte set.
 
Conclusie: een mooie avond voor de Brugse liefhebbers van de harde metalen in een  alweer prima organisatie van Eyespyrecords en Heartbreaktunes.
 
 
Sardonis
                                                                                                               
 
 
 
 
 
 

Comments are closed.