Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Vijf internationale topfotografen te gast in Brugge

SNOECKSV4

 

De Schipperskapel in oktober: Snoecks Editor’s Choice 5

In de jaren twintig van de vorig eeuw verscheen, in de schoot van de Gentse familiedrukkerij Snoeck-Ducaju & Zoon, het allereerste Snoecks jaarboek. De Groote Snoeck’s Almanak 1925 stond vol verhalen en was dan ook de literaire variant van de ‘kleine blauwe’ landbouwersalmanak die al sinds de achttiende eeuw door de drukkerij werd uitgegeven.

En zo wordt nu nog steeds elk jaar in oktober de nieuwe Snoecks op de wereld los gelaten. Het boek is telkens meer dan 550 pagina’s dik en brengt boeiende altijd rijkelijk geïllustreerde artikels over fotografie, hedendaagse kunst en literatuur. Confronterend en uitdagend.

Een tijd geleden kwam Geert Stadeus voor het eerst in de Schipperskapel en hij werd meteen verliefd op de locatie. De resolute keuze voor fotografie viel in zeer goede aarde en een samenwerking kon niet uitblijven.

En zo komt het dat dit jaar de lancering van Snoecks2015 gepaard gaat met een expositie met werk van een aantal fotografen die in het boek aan bod komen. De hoofdredacteur selecteerde vijf boeiende topfotografen die ook in het boek aan bod komen. Er werd contact gezocht en het concept van de Schipperskapel werd voorgesteld en het resultaat is in oktober te zien in de Schipperskapel. Het is uniek dat tegelijkertijd vijf internationale toppers aan bod komen. Er is werk te zien van Renée Jacobs (USA), Ren Hang (China), Kawori Inbe (Japan), Devin Yalkin (USA) en Igor Samolet (Rusland).

De expositie is te zien van 3 tot en met 26 oktober in de Schipperskapel, gratis toegang telkens op zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur.

 

 

Comments are closed.