Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Uitwijken: korte prikken en langere verblijven

Uitwijken, het Brugse mobiele cultuurhuis dat ondertussen stevig geworteld is in het Brugse cultuurlandschap, heeft van alles in petto voor zijn bezoekers. Op vrijdag 29 april om 19.30 uur is de publiekspremière. Zwankendamme sluit op 2 oktober de deuren. Opgelet: van 16 tot 20 juli is er een circusprik.

Door met een toegankelijk cultureel programma naar de Brugse woonbuurten te trekken, draagt Brugge Plus bij aan hernieuwde contacten tussen buurtbewoners. Iedereen weet, in Brugge gaat veel aandacht naar de historische en toeristische binnenstad. Daarom vindt Uitwijken het zo belangrijk om de omliggende deelgemeenten niet over het hoofd te zien.

Minder bekend is dat bezoekers van buiten het Brugse grondgebied eveneens welkom zijn. Nog meer dan voorheen wil Uitwijken  geïnteresseerde cultuurliefhebbers van buiten de stadsgrenzen verwelkomen.

Uitwijkengaat dit seizoen opnieuw aan de slag met twee formules. In vijf wijken blijven ze ‘langer’ en in negentien wijken blijven ze kort. In deze vijf wijken blijven ze drie volle weken. Tijdens deze weken is het Uitwijken-Café vijf dagen op zeven open. Het wordt hopelijk een spontane ontmoetingsplek waar buurtbewoners elkaar treffen. Daarnaast biedt Uitwijkeneen gevarieerd cultureel programma aan.

Enkele onderdelen van het programma komen in de vijf wijken terug.MOOOV presenteert elke maand een film, Cactus Muziekcentrum is telkens een avond te gast met muzikale acts. Voorts is er steeds een buurtrestaurant. Tot slot presenteert Uitwijken telkens een concert van de onnavolgbare Billie Kawende. (LF)

______

Het volledige programma vindt u op http://www.uitwijken.be

Comments are closed.