Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Brugse fotograaf blikt Paralympics in

 

Coudenys
 
De Olympische Spelen in Londen zijn volop aan de gang en het enthousiasme is groter dan ooit. Twee weken na het einde van de Olympische Spelen starten in Londen de Paralympics, de Spelen voor atleten met een handicap. We hebben in de halve finale van de 400m Jonathan Borlée zien lopen tegen Oscar Pistorius, de blade runner uit Zuid-Afrika. Hij zal er ook op de Paralympische Spelen bij zijn.
 
De Brugse fotograaf Lieven Coudenys is sinds 1996 de officiële fotograaf van het International Paralympic Committee (IPC), de Paralympische tegenhanger van het IOC.
Coudenys: 'Voor hen heb ik reeds Atlanta, Sydney, Salt Lake City, Athene, Turijn, Peking en Vancouver gedaan en dus zal Londen 2012 ondertussen m'n achtste Spelen zijn. Deze worden de grootste Paralympics ooit – qua aantal deelnemende atleten en landen en qua aanwezige media en media coverage.'
 
Onlangs is in The Paralympian, het magazine van het IPC, een artikel verschenen met als titel Great Expectations – over de verwachtingen naar Londen toe, met daarin aandacht voor Lieven Coudenys (http://www.paralympic.org/magazine-paralympian/august-2012).
Coudenys heeft ook een website waarop je foto's vindt van de vorige Paralympics (http://lievencoudenys.photoshelter.com)
Coudenys werkt als fotograaf in Veldegem (Koning Albertstraat 13) en heeft een galerie in Brugge (Groeninge 7), de stad waar hij ook woont. (LF)

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: