Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Een culture reis rond de wereld in Brugge

Fasten your seatbelts, want het festival Belmundo neemt vanaf donderdag 18 tot en met zondag 28 mei de bezoeker mee op een boeiende trip waar muziek, kunst, theater, dans, film en maatschappij prominent deel van uitmaken. Verbinding en ontmoeting staan centraal in dit multidisciplinaire festival.

In het verleden vonden al verschillende edities plaats van Belmundo, maar dit jaar is er een wezenlijk verschil met vroeger. Cultuurcentrum Brugge stond deze keer niet alleen in voor de uitwerking van het programma. Heel wat partners sprongen mee op de kar en gooiden een pak nieuwe ideeën en invalshoeken op tafel. Zo zorgt de inbreng van onder meer Snuffel, 27BFlat, het Rode Kruis Opvangcentrum, DO vzw en Avansa voor een diverse waaier van projecten op verschillende locaties in de buurt van de Koninklijke Stadsschouwburg. ‘We spiegelen ons aan de culturele dynamiek die in de middeleeuwen in de buurt van de Stadsschouwburg aanwezig was. Een plek waar ooit schepen aanmeerden en reizigers uit de wereld naast handelswaren ook taal en kunst uitwisselden. Ook vandaag is deze buurt een creatieve hotspot met invloeden en aanwezigheden van overal ter wereld. Tijdens het festival willen we in diezelfde buurt verschillende culturen uit de stad samenbrengen en zo opnieuw (inter)nationale en creatieve vibes door het kwartier sturen’, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock. ‘We gaan er prat op dat verbinding en ontmoeting centraal staan, niet alleen tussen publiek en artiest, ook tussen publiek onderling en ook tussen Cultuurcentrum en vele andere partners in de stad.’

Een greep uit het programma

Het festival opent op donderdag 18 mei in Howest Campus Brugge centrum met Couture Cultuur, een project in samenwerking met het FMDO waarin verschillende Bruggelingen via kledingstukken hun verhalen, tradities en herinneringen samenbrengen. Daarna volgt een party van Nah Mean voor liefhebbers van dansbare muziekstijlen uit de Caraïben en het Afrikaanse continent. Er is natuurlijk nog meer muziek met onder meer optredens van Reggie Washington & guests (19/5, Theaterzaal Biekorf), DJ Grazzhoppa (23/5, Stadsschouwburg) en Liraz (27/5, Snuffel) die Westerse pop combineert met Perzische melodieën. Action Zoo Humain eert met de theatervoorstelling ‘Testament van een journalist’ (24 & 25/5, Jozef Ryelandtzaal) het werk en leven van de onlangs overleden journalist Hugo Camps. Shakespeare en Ovidus vormen dan weer de inspiratiebronnen voor ‘Midzomernachten’ (26 & 27/5, Theaterzaal Biekorf) van Theatergroep Mozaïek. Voor de slotavond (28/5, Theaterzaal Biekorf en Korf) zet de Brugse Sali Haidara (Maria Hernandez uit #LikeMe) letterlijk haar beste beentje voor. (ADC)

_____

Het volledige programma vindt u in de folder die in deze EXit steekt.

http://www.belmundo23.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: