Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Lokaal talent aan zet tijdens Brugotta Festival

Van donderdag 6 tot en met zondag 16 april richt het Cultuurcentrum de schijnwerpers op lokaal artistiek talent tijdens de vierde editie van het Brugotta Festival. Het publiek mag zich aan een mix van (beeldende) kunst, muziek, theater, woord, comedy en fotografie verwachten op diverse locaties in de Brugse binnenstad. Hier krijgt u een selectie van Brugotta-activiteiten.

TENTOONSTELLINGEN

 • Eva Maria Bouillon & Monique De Beun

Donderdag 6 april tot en met 16 april, dagelijks van 13 tot 17 uur (Kunstenruimte Bogardenkapel, Katelijnestraat 86)

De tentoonstelling ‘Tussen Zien en Staren’ brengt het werk van de Brugse kunstenaars Eva Maria Bouillon en Monique De Beun samen. De tentoonstelling toont zowel videoprojecties als tekeningen waarin een spanningsveld gecreëerd wordt tussen familieleden of onherkenbare figuren aan de hand van blikken en houdingen die ze aannemen.

Met een minimale hoeveelheid aan achtergrondinformatie worden bevreemdende taferelen gecreëerd. Hiervoor maken Monique De Beun en Eva Maria Bouillon gebruik van lege vlakken in tekeningen, stiltes in geluid of bewegingsloosheid in video’s waardoor de kijker uitgenodigd wordt om de verhalen met zijn/haar/hun eigen interpretatie te vervolledigen.

 • Air Biekorf 7.0

Vrijdag 7 april t.e.m. zondag 16 april, dagelijks van 13 tot 17 uur (Exporuimte Poortersloge, Kraanrei 19)

Voor de zevende keer daagt het Cultuurcentrum alle kunstenaars uit om zich te laten inspireren door het muurwerk ‘Out of Office’ van huiskunstenaar Alice Vanderschoot aan de inkommuur in Exporuimte Biekorf. Zowel professionele kunstenaars, kunststudenten als andere creatieve liefhebbers interpreteerden en maakten een eigen vertaling van ‘Out of Office’. Alice ging de uitdaging aan om met de talrijke antwoorden een knappe groepstentoonstelling te maken in de historische Exporuimte Poortersloge.

Met werk van onder meer Kris Blomme, Gilles Dedecker, Sarah De Zutter, Femke den Hollander, Carl Goethals, Pierre Goetinck, Christophe Muylaert, Valérie Naessens, Filip Pillen, Joke Raes, Leon Riekwell, Sophie Van den Berghe en Hans Vandewege.

MUZIEK

 • WAcKo

Vrijdag 7 en zaterdag 8 april, van 20 tot 24 uur (Burg, onder de bomen)

Het jaarlijkse muziekfestival WAcKo verzamelt Brugse bands op de Burg (onder de bomen). Een festival vóór en dóór Bruggelingen waarin lokaal talent de plaats krijg die het verdient. Op de Burg, in het midden van hartje Brugge, hopen ze niet alleen het podium maar ook alle harten te veroveren. Op vrijdag 7 april spelen Liquid Silver (20 uur), Mind Wolf (21.30 uur) en BEUK (23 uur). Op zaterdag 8 april is het podium voorbehouden voor Parkaparaplu (20 uur), Himshe (21.30 uur) en Ratmosphere (23 uur).

 • Open jam met Cornerstone Vibration

Dinsdag 11 april, 20 uur (KORF, Naaldenstraat 4)

Cornerstone Vibration zet de maat met een langgerekte jamsessie maar iedere muzikant, beginnend of niet, kan inpikken met zelf meegebrachte instrumenten. Wie durft het aan om op gitaar, saxofoon, doedoek of harmonium de mantra’s van Cornerstone Vibration om te buigen naar organische drum & bass, volbloed Belpop of snoeiharde punk?

 • Start your own band

Woensdag 12 april, 14.30 uur (Theaterzaal Biekorf, Sint-Jakobsstraat 8)

In het Start Your Own Band-kamp vormen tieners zonder grote muzikale kennis een muziekband. Na vijf dagen repeteren en improviseren vindt het moment plaats waarop de nieuwe generatie stoom kan afblazen op het podium. Sanne De Muynck, bezielster van BLVRDmagazine, zorgt voor muzikale omlijsting.

 • Brugotta Café: met Metronoom op café

Donderdag 13 april, 20 uur (Theaterzaal Biekorf, Sint-Jakobsstraat 8)

Brugotta Café is een concertreeks waarmee Cultuurcentrum Brugge het hele jaar door alle kansen geeft aan de jeugd en allereerste podiumervaringen aanbiedt aan de artiesten. Deze editie wordt samengesteld door muziekschool Metronoom. Het wordt een leuk, gevarieerd avondvullend programma waarbij drie prille en jonge bands uit de afdeling ‘Combo’ en het Metronoom Popkoor het beste van zichzelf geven.

 • Hiphopnight presented by Grazzhoppa

Vrijdag 14 april, 20 uur (Theaterzaal Biekorf, Sint-Jakobsstraat 8)

Dj Grazzhoppa stelt eigenhandig een knappe Brugotta hiphopnight samen met een resem (jonge) artiesten. Treden aan: Panda Shaolin, De Martioanen, Nuff Said, DJ Tweet en DJ Biaz.

 • Soundscape jam

Zondag 16 april, 14 uur (Theaterzaal Biekorf, Sint-Jakobsstraat 8)

Tijdens deze soundscape jam is iedereen uitgenodigd om Theaterzaal Biekorf om te toveren in een akoestisch veld, waar geluiden elkaar overtreffen en een kakofonie steevast om de hoek loert. Deelnemers mogen eigen platen, cd’s, samples of fieldrecordings meebrengen om dé afsluitende soundscape van Brugotta Festival 2023 te maken.

FOTOGRAFIE

 • Breedbeeld zoekt jouw foto

Vrijdag 7, maandag 10 en zaterdag 15 april, 14 uur (Exporuimte Poortersloge, Kraanrei 19)

BREEDBEELD ondersteunt, informeert, inspireert en verbindt iedereen in Vlaanderen die in zijn vrije tijd met fotografie, film en mediakunst bezig is en op zoek gaat naar beelden voor de zomerse openluchttentoonstelling ‘Out of Office’. Wie fotograaf is en zin heeft om met werk naar buiten te komen, kan terecht op een van deze interactieve selectiemomenten. Hij/zij maakt kans om als een van de eerste fotografen geselecteerd te worden voor een expo in het Koning Albertpark.

WOORD + COMEDY + OPEN MIC

 • WeerWoord – editie ‘Tekst’

Zondag 9 april, 19 uur (KORF, Naaldenstraat 4)

WeerWoord is een platform in Brugge dat een podium biedt aan nieuwe stemmen. Maandelijks organiseert het team achter WeerWoord twee open mic-avonden in KORF. De ene avond ligt de focus op tekst, de andere avond staat Weerwoord in het teken van comedy.

De line-up van deze eerste WeerWoord-avond tijdens het Brugotta Festival ziet er veelbelovend uit met Jaouad Alloul, Seckou Ouologuem, Judith Okon en olsan. Tussen deze artiesten is er ruimte (tijdslots van 3 tot 5 minuten) om tijdens de open mics zelf het podium in te nemen. Hiervoor kun je op voorhand of de avond zelf inschrijven.

 • Grazzhoppa’s Speak Easy

Vrijdag 14 april, 19 uur (KORF)

Huiskunstenaar DJ Grazzhoppa gaat tijdens deze talk in dialoog met de Brusselse rapper, graffitikunstenaar en schilder Sozyone Gonzalez (ook gekend als Pee Gonzalez). Sozyone maakt deel uit van het internationaal graffiticollectief Ultraboyz, ontwierp onder meer logo’s en platenhoezen voor talrijke projecten van Grazzhoppa én is een van de MC’s van de legendarische Schaarbeekse hiphopband De Puta Madre.

 • WeerWoord – editie ‘Comedy’

Zondag 16 april, 18 uur (KORF)

De tweede WeerWoord-avond tijdens Brugotta Festival wordt gehost door Jan-Bart De Muelenaere en deze comedians komen de lachspieren testen: Karim Shatla, Marlies Verschueren, Sandy van der Smissen, Tae-Yoon Michielsens en Tim Loobuyck.

THEATER

Roots- It’all-in the language

Zaterdag 15 april, 20 uur (Daverlo, Dries 2, 8310 Brugge)

Theatermaker Anna Vercammen maakte dit seizoen opnieuw een voorstelling met jongeren. Ze gaan aan de slag rond roots en taal. Op de rand van volwassenheid ontdekken de jongeren de wereld, de scène en vooral wie ze zelf zijn. Wie ben ik? Waar kom ik vandaan? Waar voel ik me thuis? Misschien is het een lied, misschien een tekst, een gerecht, een persoon. Of misschien is thuis helemaal geen plek, maar een gevoel?

_____

www.brugottafestival.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: