Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Vers muzikaal smeedwerk van rocktrio BEUK

Het Brugse rocktrio BEUK bracht de EP ‘Niemand Zonder Jou’ uit. Die bevat vier nieuwe songs ingeblikt door producer Ace Zec (Rhea, Ramkot, Cobra The Empaler, Spoil Engine, King Hiss).

BEUK trok voor Parsifal Record Label de studio in met producer Ace Zec, bekend van King Hiss, Spoil Engine, Cobra The Impaler, Customs… Het resultaat is een plaatje met vier euh… beukende rocksongs: ‘Woord voor Woord’, ‘Alles Gaat Voorbij’, ‘Allerlaatste Keer’ en de titelsong ‘Niemand Zonder Jou. ‘Tekstueel graven we deze keer in de vergankelijkheid van het leven en menselijke relaties. Met bovenal één boodschap: volg je hart en leef elke dag alsof het je laatste is’, zegt zanger/bassist Roel Jacobus die samen met Meyke Demey (gitaar) en Laurent De Moor (drums) het DNA van BEUK vormt.

Een echte liveband

Het drietal speelde sinds 2014 al meer dan 220 concerten en meer dan twintig concerten vonden plaats in clubs in Engeland. De band kreeg er airplay en werd er in 2017 genomineerd voor de MIA ‘Best International Band’ van Hard Rock Hell Radio Network. Het vorige album ‘Beuker’ (Parsifal Record Label, 2021) werd in Cardiff opgenomen en gemixt door de Britse topproducer Romesh Dodangoda (Motörhead, Bring Me The Horizon).

Ook de komende maanden staan er alweer heel wat concerten op de planning voor BEUK. (ADC)

____

www.beukband.com

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: