Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Van Bach tot Britten

Het Bladelin-ensemble onder leiding van Patrick Beuckels brengt op zondag 4 december een concert in de kapel van het Psychiatrisch Ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw (Koning Albert I-laan 8, Sint-Michiels).

‘Nun komm, der Heiden Heiland’: woorden van verlangen, op muziek van Praetorius (17e eeuw) en Bach (18e eeuw). Via Gjeilo (20e eeuw) zijn ‘Luminous Night of the Soul’ zal het Brugs gemengd koor dat al sinds 1998 actief is, het publiek in een intieme sfeer brengen met ‘Little lamb, God bless thee’ en ‘Mother of God, here I stand’ van Tavener (20e eeuw) daarbovenop. ‘A Ceremony of Carols’ van Britten (20e eeuw) moet al voor een vroege kerstsfeer zorgen.

‘Versterkt door klavier, harp en strijkkwartet brengen we een vredesboodschap, een boodschap van verzet tegen ongelijkheid, een boodschap van hoop voor moeder aarde en het leven’, aldus de leden van het Bladelin-ensemble. (RD)

_____

http://www.bladelin-ensemble.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: