Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Toppers uit de filmmuziek in Concertgebouw

Op zondag 3 december baadt het Concertgebouw in een sfeer van filmmuziek in een groots decor. Initiatiefnemer is het Antwerpse koor deCHORALES, bijgestaan door een symfonisch orkest onder leiding van (gewezen Bruggeling) Paul Dinneweth. De bewerking van de uitvoering berust bij Mathias Coppens, man uit de media- en filmwereld. Ook acteur Peter Van den Begin verleent zijn medewerking.

Het concert belooft een schat aan muzikale expressie, live vertolkt door een groot symfonisch orkest (La Passione), een 120-koppig oratoriumkoor en soliste Jolien De Ghendt (uit het Brugse orkest Brygghen). De muziek is gecreëerd door componisten als John Williams (Saving Private Ryan, Star Wars), Ennio Morricone (The Mission), Hans Zimmer (Pirates of the Carribean), The Lion King, Gladiator), Howard Shore (Lord of the Rings), Ludovico Einaudi (Intouchables) en vele anderen. De oorspronkelijke filmmuziek werd gearrangeerd door Mathias Coppens. Mathias is thuis in de Amerikaanse filmindustrie annex de filmmuziek. Filmmuziek is de laatste maanden een hot topic op vele concerten. Waarin het optreden zich onderscheidt van de vele filmvoorstellingen begeleid met livemuziek of concerten rond één bepaalde filmcomponist? De originaliteit en diversiteit van het programma. Horen en zien op 3 december. (RD)

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: