Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Concertevents viert twintig jaar met resem​​ optredens

Al twee decennia is Concertevents een begrip in de wereld van de Vlaamse showbusiness. Het succes van deze concertorganisatie is vooral toe te schrijven aan de onverdroten inzet van Willy Moeyaert en Sofie Vandenbroucke, maar ook aan de artiesten die zo graag met Concertevents in zee gaan. Vanaf nu tot aan de zomer van 2023 staan er maar liefst 32 optredens op hun agenda, met onder meer tien ervan in het Concertgebouw en drie in het BMCC (Beursplein).

Het aanbod van muziekgenres is ruim (pop, klassiek, schlager…) en de keure aan artiesten is dat ook. Na twee zware coronajaren pakt Concertevents uit met 32 concerten van artiesten uit binnen- en buitenland. De start was voor Jo Vally op 9 oktober in De Kleine Beer in Beernem, het slotakkoord is voor Christoff op 24 juni in het Kursaal van Oostende. Daartussen staan onder meer Clouseau (23/10), Stan Van Samang (18/11), Metejoor (25/11), The Bootleg Beatles (4/2/2023), Mama’s Jasje (10/02/2023), Patrick Hamilton & Friends (18/03/2023), A Tribute to Ennio Morricone (01/04/2023), Axelle Red (6/5/2023), André Brasseur (12/05/2023), Christoff (13/05/2023) en Dana Winner (27/05/2023) op het podium.

Loftrompet voor Willy en Sofie

Het was opvallend hoe de artiesten zich voor de voeten liepen toen Concertevents vorige maand op een persconferentie in het BMCC het volledige programma voorstelde. Willy Moeyaert en Sofie Vandenbroucke kregen niets dan lof toebedeeld. Willy Sommers sprak vol enthousiasme over het organiserende duo, maar ook Helmut Lotti, Sandra Kim, Jo Vally en Garry Hagger schuwden de loftrompet niet. ‘We werken ondertussen al jarenlang samen met veel van onze artiesten en het respect is wederzijds’, zegt Willy. ‘Jaar na jaar hebben we Concertevents uitgebouwd tot de organisatie die ze nu is. We zijn twintig jaar geleden begonnen met één concert van Will Tura en zo is de bal aan het rollen gegaan. We kregen de smaak te pakken en hebben gedurende twintig jaar naam en faam kunnen opbouwen in de wereld van de Vlaamse showbizz. De twee coronajaren hebben er wel ingehakt, want het jaar voordien (2019) organiseerden we nog 45 concerten. Gelukkig kunnen we de draad weer opnemen en kunnen we de artiesten en het publiek mooie avonden aanbieden in West-Vlaanderen.’ (ADC)

____

www.concertevents.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: