Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Werkgroep 66 stelt jaarprogramma toneel 2022-2023 voor

Wie zin heeft in een warme (toneel)avond, kan vanaf 18 november terecht in Cultureel Centrum De Dijk (Blankenbergse Steenweg 221, Sint-Pieters). Werkgroep 66 presenteert er het 56ste seizoen met twee eigen en vier andere producties. ‘We zijn gekend voor ons kwaliteitstoneel en organisatietalent. Ook voor de voorstellingen in 2022 en 2023 zal dat niet anders zijn’, zegt Willy De Grande voorzitter van Werkgroep 66.

Al tientallen jarenlang biedt de Brugse toneelgroep Werkgroep 66 een jaarprogramma aan, bestaande uit vijf stukken. Het eerste en het laatste stuk verzorgen ze zelf. Tussenin spelen nog drie gastproducties met beroepsacteurs. Dit keer speelt Werkgroep 66 enkel het eerste stuk zelf en volgen er uitzonderlijk vier gastproducties. Het toneelprogramma loopt vanaf 18 november tot en met 3 juni 2023. Een overzicht.

VERRE VRIENDEN (Productie van Werkgroep 66)

18, 19, 25, 26, 27  november

Verre Vrienden is een donkere komedie.

Een fatale ontmaskering van burgerlijke relaties.

Een fijnmazig web van leugens, overspel en hypocrisie dat wordt blootgelegd.

Auteur: Alan Ayckbourn, regie: Jos Teughels

PAS DE DEUX (Paljas vzw)

27 en 28 januari 2023

Vier duo’s, vier cruciale levensmomenten! ‘Pas de deux’ is dankzij de spitante dialogen en herkenbare personages, een bijzonder grappige aandoenlijke voorstelling met twee rasacteurs, die maar liefst elk vier personages voor hun rekening nemen. Een heerlijke collage die op zoek gaat naar de sterkte en de veerkracht van het menselijke hart.

Spel: Katrien De Becker

HULLUP (Bloedbroeders vzw)

24 en 25 februari 2023

‘Hullup’ is een tragikomische, muzikale theatervoorstelling van Maaike Cafmeyer en Peter De Graef, geruggesteund door drie muzikanten.

Spel: Maaike Cafmeyer en Peter De Graef

EDITH EN SIMONE (De Speling vzw)

24 en 25 maart 2023

Iedereen kent het leven van de Franse zangeres Edith Piaf. Er zijn echter weinig mensen die weten dat ze een halfzuster had, Simone, die een erg belangrijke rol in haar leven speelde. We zien het leven van Piaf door Simones ogen. Wat het voor haar betekende om in de schaduw van een icoon te leven. Wat het betekende om zowel financieel als emotioneel van haar af te hangen en dit in de wetenschap dat, met een klein beetje geluk, ze in Ediths plaats had kunnen staan.

Regie en auteur: Ronny Verheyen

‘1 NIEUW BERICHT’ (Productie van Werkgroep 66)

21, 22, 27, 28 en 29 april 2023

‘1 Nieuw bericht’ is een vrije bewerking gebaseerd op de film ‘Perfect Strangers’ van Paolo Genovese. Acteurs van de Werkgroep en scenariste Rita Bossaer hebben samengespannen om, met de film als uitgangpunt, wild te improviseren en dit stuk te creëren. Dominique Deckers is zo dapper om het stuk te willen regisseren .

ONCE (Musical) (De Speling vzw)

2 en 3 juni 2023

Vanaf de allereerste noot treft ‘Once’ je recht in het hart en laat je nooit meer los. Deze ‘out of the box’-musical won als enige show een Academy Award, een Grammy Award, een Olivier Award én een Tony Award.

Met alle magische liedjes uit de veelgeprezen film, waaronder het met een Oscar bekroonde ‘Falling Slowly’, spreekt de kracht van muziek om ons allemaal te verbinden.

Regie: Jakob Verdoodt

_____

www.toneelkring-werkgroep66.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: