Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Garenmarkt kleurt digitaal

Enkele historische panden uit Garenmarkt kleuren dezer dagen gelaserscand en gedigitaliseerd. Het resultaat is een huizenhoog kunstproject dat deel uitmaakt van een delicate ingreep die zich uitstrekt over de nummers 1 tot 7. Pleger van dienst is kunstenaar Ommery Dezutter.

Op een boogscheut van de Markt en hartje binnenstad werkt totaalaannemer All-Bouw (‘hier huist vakmanschap’) aan de totaalrenovatie van vier historische panden. Het totaalbeeld is een print van een digitaal kunstwerk, geïnspireerd op de oudste gevel van de huizenrij. Een tijd lang zal de volledige gevel bedekt blijven en neemt op die manier even de plaats in van het beschermde monument.

Ommery Dezutter: ‘Het lijkt nu alsof het historische monument rechtstreeks uit de toekomst komt. Een dialoog tussen zowel de erfgoedwaarde als de digitale oneindigheid van het pand werd zo gevormd.’

Het werk hangt er tot eind november. Het kadert in een fascinatie voor verleden (erfgoed), heden (renovatie) en toekomst (het digitale). Een omme(ry)tje waard. (LF)

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: