Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

‘Culture Crossing’ sluit eerste seizoen succesvol af

‘Culture Crossing’ is een redelijk nieuw project dat verschillende (Brugse) organisaties met elkaar verbindt. Elke maand organiseert DO vzw samen met een cultuurhuis een activiteit waarmee ze een jonger en diverser publiek willen bereiken. ‘Met Culture Crossing willen de juiste mensen over de juiste thema’s aan het woord laten. Waar veel cultuurhuizen niet altijd de richting weten naar inclusiever programmeren, helpt Culture Crossing ze graag vooruit’, zegt programmator Pamela Evbuomwan die op vrijdag 23 en zaterdag 24 september het eerste succesvolle seizoen afsluit in KORF (Naaldenstraat) met een nabeschouwing en feest.

Na een goed gevuld jaar van activiteiten die diverse gesprekken hebben opgestart in Brugge wil Culture Crossing het eerste succesvolle seizoen afronden. Dat gebeurt op vrijdag 23 en zaterdag 24 september in KORF, het vroegere Biekorfcafé in de Naaldenstraat. Op het programma staan diverse events.

EXPO

Brugse fotografe Kim Note heeft het eerste seizoen van Culture Crossing vastgelegd. Samen met collage kunstenaar Mohammad Radwan hebben ze aan deze beelden een nieuwe dimensie toegevoegd. Deze expo is te zien in het restaurant van De Republiek en KORF.

TALK

Op vrijdag laten Musea Brugge, Cultuurcentrum Brugge en Bibliotheek Brugge horen zij het eerste seizoen van Culture Crossing hebben ervaren en hoe de aanpak van hun interne werking werd beïnvloed. Op zaterdag vindt er een panelgesprek plaats over diversiteit in jeugdliteratuur.

MUSIC (23/9)

Live performance door Shaka Shams die old skool hiphop met invloeden uit alle subgenres brengt, met zijn diepe stem als rode draad. Met zijn muziek wil hij mensen doen nadenken over het echte leven, zonder dat de luisteraar moet inboeten aan plezier. Als opwarmer brengt MNKY een dj-set.

FILM (24/9)

‘Passage’ is een documentaire over rituelen, hoe die cultureel verschillen en hoe 12-jarigen dit zien en beleven. De film werd gemaakt door drie klassen uit Brugge, Gent & Brussel, als initiatief van de Batterie. Na de film worden kinderen uitgedaagd om na te denken over een diverser wordend Brugge.  (RD)

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: