Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Speeltijd in de Stadsschouwburg met gamefestival

Game, set & match! We zouden het zomaar spontaan kunnen roepen als we van vrijdag 16 tot en met zondag 18 september in de Koninklijke Stadsschouwburg (Vlamingstraat) rondlopen. Daar vindt dan namelijk de derde editie van het gratis gamefestival Playtime 20.22 plaats. Hét event om liefhebbers van gaming én kunst in een prachtige setting onder te dompelen met verrassende spelinstallaties en innovatieve ervaringen.

foto Playtime Michel De Pourq

De meer dan 150 jaar oude Stadsschouwburg gaat mee met zijn tijd. Tijdens de opening van het nieuwe cultuurseizoen van Cultuurcentrum Brugge ondergaat het gebouw een metamorfose en krijgt het de status van ‘reusachtige gamehall’ voor de derde editie van Playtime 20.22. De vorige edities waren succesvol en lokten 2.500 mensen uit hun kot, want ‘gaming is kunst en bestaat uit totaalervaringen vol sterke verhalen, geniale muziek en adembenemende architectuur’, luidt het bij het Cultuurcentrum. ‘Net als podiumkunsten verenigt, verrijkt en verwondert deze cultuur. Laat dit tweejaarlijks festival vooral ook de aanzet zijn om ook een structurele werking rond gaming op poten te zetten. Waarom zouden we bezoekers van podiumkunsten niet kunnen zien als een testpubliek voor games van Belgische onafhankelijke gameontwikkelaars?’

Strijden tegen William Boeva

Het festival Playtime 20.22 start op vrijdagavond 16 september met een sfeerrijke gamenocturne waar dj’s en cosplay-figuren voor een bijzondere sfeer zullen zorgen. Van catacomben tot zolder: alle hoeken en kanten van de Stadsschouwburg worden benut door onafhankelijke gameontwikkelaars. Op die manier kunnen ze hun nieuwste creaties door het (Brugse) publiek laten uittesten. Hierbij komt ook virtual reality aan bod, zijn er verschillende workshops (hoe omgaan met technologisch afval, hoe ontwerp je een eigen 3D-game) of kan men – al of niet tegen comedian en fervent gamer William Boeva – de strijd aanbinden met een controller in de hand op de bühne van de Stadsschouwburg.

De trompet van Stromae

Playtime 20.22 neemt het hele weekend in beslag. Op vrijdag 16 september van 19 tot 23 uur en op zaterdag 17 en zondag 18 september van 11 tot 18 uur. Seizoenskunstenaar en turntablist DJ Grazzhoppa zorgt, samen met trompettist Bart Maris die we kennen van zijn werk voor Stromae , voor het slotakkoord van het speelweekend. Zij zullen live een soundtrack creëren bij een leuke game. Tot slot, nog dit: alle activiteiten zijn gratis, maar voor sommige moet je we vooraf inschrijven. (ADC)

____

www.playtime2022.be en www.ccbrugge.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: