Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Culturele ‘grootheden’ krijgen erkenningstegels aan Stadsschouwburg

Ze kregen in het verleden van Cultuurcentrum Brugge al enkele muzikale awards toebedeeld op het podium van de Stadsschouwburg, maar sinds half juli hebben Raymond van het Groenewoud en Elisa Waut nu ook een echte tegel in het voetpad voor het iconische cultuurgebouw. Ook de naam van wijlen Ignace Bernolet (beeldend kunstenaar) prijkt op een van de drie erkenningstegels in deze nieuwe ‘walk of fame’.

Stadsschouwburg, tegels, Brugge en Raymond: het is blijkbaar een goed kwartet, want in 2020 – een maand voor de coronacrisis losbrak – kreeg de bekende zanger en tekstschrijver naar aanleiding van zijn zeventigste verjaardag en drie uitverkochte verjaardagsconcerten al een eigen steen in de inkomhal van de Koninklijke Stadsschouwburg. Met zijn nieuwe tegel op het voetpad voor het gebouw was Van het Groenewoud zichtbaar tevreden en erkentelijk toen hij die op vrijdag 15 juli samen met zijn manager Johan Kerckhof persoonlijk kwam bekijken. De tegels krijgen de naam van culturele grootheden die een duidelijke link hebben met het historische gebouw en met de stad Brugge. Cultuurcentrum Brugge, de beheerder van de Koninklijke Stadsschouwburg, eert met plezier de onuitputtelijke bron talenten dat al door haar deuren is gepasseerd.

Naast Raymond is Elisa Waut ook ‘een van muzikale parels aan de kroon van de Belpop-geschiedenis die meer dan eens op de planken van de Brugse schouwburg hebben gestaan’. De naam van Ignace Bernolet prijkt ook op een voetpadsteen. Hij is/was dan weer de helaas te vroeg overleden Brugse beeldende kunstenaar die een schitterende in situ installatie heeft gerealiseerd in de kleine foyer van de Stadsschouwburg en daardoor steeds verbonden zal blijven met het gebouw uit 1869. Nog even meegeven dat Pieter Boudens, de toonaangevende schriftbeeldhouwer die het letterkappen veertig jaar geleden in Brugge heeft geïntroduceerd, instond voor het ontwerp van de erkenningtegels. Het is de bedoeling dat Cultuurcentrum Brugge de komende jaren nog meer tegels zal plaatsen op het voorplein van de Koninklijke Stadsschouwburg. (ADC)

____

http://www.ccbrugge.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: