Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

De zomer van KAAP


Het team van KAAP (dat onlangs beloond werd met een stevige subidiëring) is klaar voor een boeiende zomerprogrammatie. En die bestaat uit: elke dag ‘kaffee’ met het mooiste zicht aan de Belgische kust én (bijna elke week) gratis concerten en dj-sets. Enkel voor Theater Aan Zee geven ze even de teugels uit handen. 
De zomer brengt ook Klinkende Kroegen, dit in samenwerking met De Republiek en Cactus Muziekcentrum. En uiteraard het nieuwe NEIGHBOURS i.s.m. jeugdhuis OHK – twee avonden waar ze elkaars zaal inbreken. Er is Night Shift in de tuin van het oud zwembad in Oostende, konijn Rikki komt op bezoek en er is ook Quartiers d’O, het buurtfeest van het jaar.

Een najaar met bakken talent en nieuw werk

Intussen staat ook het programma voor een gevuld najaar klaar en online. Er wordt gegeten, er wordt gecreëerd, er is muziek, dans en woord – in zowel Brugge als Oostende. KAAP geeft als steeds veel aandacht aan ontluikend talent en spannend werk (zoals te lezen valt op de website). De ticketverkoop is alvast gestart.

AMOK  maken in Brugge

Ook AMOK is terug. Er wordt traditiegetrouw afgetrapt met de gratis AMOKATHON en die staat volledig in teken van het dertigjarig jubileum van het huislabel W.E.R.F. Records. Daarnaast valt er heel wat te ontdekken en te beleven in de Brugse binnenstad. Man kan nu al eens neuzen in het programma, de ticketverkoop voor de (meeste) activiteiten start op 16 augustus (maarticketsvoor Alabaster dePlume + Chelsea Carmichael én Soa Ratsifandrihana zijn nu al te koop. (LF)

Alle info via info@kaap.be en http://www.kaap.be

Kunstencentrum KAAP haalt financiering kunstendecreet binnen


Op 24 juni besliste de Vlaamse Regering, op voorstel van minister van Cultuur Jan Jambon, om aan kunstencentrum KAAP (Oostende-Brugge) voor de komende beleidsperiode ruim 1,8 miljoen euro toe te kennen. Hiermee is niet alleen de werking van het kunstencentrum voor de komende jaren verzekerd, maar wordt KAAP ook beloond voor haar werking in de voorbije jaren.  
In 2017 ontstond KAAP als een ambitieus project. Twee kleinere kunstencentra Vrijstaat O. en De Werf) bundelden de krachten om een werking uit te bouwen in Oostende en Brugge. Met ontdekkings- en belevingsfestivals zoals DANSAND! in Oostende en AMOK in Brugge en een stevig jaarprogramma, zette KAAP zichzelf de voorbije jaren op de Vlaamse en internationale kaart.   Directeur Ralf Quaghebeur: ‘We ontwikkelen een experimentele, maar toch herkenbare en open jaarwerking op onze centrale locatie op de Oostendse zeedijk en het historische centrum van Brugge, waar we lezingen, concerten, performances enz. niet alleen presenteren maar ook produceren.’ Dat het kunstencentrum, ondanks de algemene budgettaire krapte, toch stand houdt en zelfs groeit, vindt de directeur alvast betekenisvol. Het geeft de organisatie de nodige slagkracht voor de komende jaren.

Bart Caron,
voorzitter van de raad van bestuur bij KAAP, is vooral blij met de recente en royale subsidiëring. ‘Het kunstenveld in Vlaanderen is rijk, maar kwetsbaar. De twee coronajaren en de huidige inflatie zorgden zowel inhoudelijk als financieel voor kopzorgen. We kunnen dus alleen maar blij zijn.’ Caron vraagt wel dat de lokale overheden hun verantwoordelijkheden opnemen en niet enkel teren op de Vlaamse insteek. ‘We zijn dus zeer dankbaar’, concludeert Caron. (LF)  

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: