Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Opvoering van ‘Rigoletto’ door Deschonecompanie

Op donderdag 16 juni om 19.30 uur voert de groep Deschonecampagnie ‘Rigoletto’ op, een bewerking van Verdi’s opera en Victor Hugo’s toneelstuk dat hiervan aan de basis ligt. De organisatie van deze opvoering in het auditorium van het Sint-Lodewijkscollege is in handen van de serviceclub Fifty One Brugge, als viering van  hun 900e  statutaire vergadering. De club steunt hiermee een viertal sociale diensten in het Brugse.

De groep Deschonecompanie is stilaan geen onbekende meer in het Vlaamse cultuurveld. De toeschouwers bij de opvoering van Rigoletto in Theater aan Zee 2021 zullen zich nog goed herinneren hoe het zwierige spel indruk maakte.  

Rigoletto is een bewerking van de opera van Verdi. Het spel is van de bekende acteurs Stefaan Degand, Katrijn Sileghem en Tom Goossens (ook de regisseur). De operazangers zijn Esther Kouwenhoven en Lars Conijn. De pianist is Wouter Deltour. Zij brengen een verfrissende en originele uitvoering met veel zin voor humor.

Locatie is het auditorium van het Sint- Lodewijkscollege, Magdalenastraat 30 in Sint-Andries. (RD)

____

Prijs 40 euro (receptie inbegrepen), inschrijving door betaling op Fifty One Brugge, met mededeling: Rigoletto en uw naam, IBAN BE91 2800 5681 6876

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: