Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Muziek, theater, beeldende kunst en poëzie op het bord

Brugotta Festival richt spots op Brugs talent

Ons geduld is de voorbije twee jaar serieus op de proef gesteld, maar kijk, sinds kort mogen we weer echt proeven van een streepje live cultuur. Het  Brugotta Festival – van 21 april tot en met 1 mei – is hiertoe de perfecte smaakmaker: talent van Brugse bodem mag zich in diverse verschijningsvormen aan het publiek presenteren in de stad. Muziek, theater, beeldende kunst en poëzie krijgen dan ook een prominente plaats tijdens dit tiendaags festival. Een beknopt overzicht.

AiR Biekorf 6.0 (21/4 – 29/5)

Exporuimte Poortersloge, Kraanrei 19, 8000 Brugge

Sylvie Crutelle, huiskunstenaar van Cultuurcentrum Brugge, is de zesde kunstenaar die een kunstwerk creëerde in Exporuimte Biekorf dat als uitgangspunt dient voor het participatieve kunstproject AiR Biekorf.

Haar centrale kunstwerk ‘Misfigure’ inspireerde tientallen kunstenaars die nu hun werken in een groepstentoonstelling verenigd zien.

WAcKo: gratis muziekfestival (22/4 – 23/4)

Burg (onder de bomen)

Een muziekfestival binnen het Brugotta Festival: dat is WAcKo waarvan de hoofdletters refereren naar het vroegere Week van de AmateurKunsten. Op de Burg onder de bomen krijgt lokaal muziektalent letterlijk een podium onder de voeten geschoven.

MYGUN (22/4, 20 uur)

GOE POEIER (22/4, 21.30 uur)

MAROONED (22/4, 23 uur)

BRIK TU-TOK (23/4, 20 uur)

STEEL ORCHID (23/4, 21.30 uur)

RUMOURS (23/4, 23 uur)

Kakofonieconcerten (24/4)

Belfort Brugge, Markt 7, 8000 Brugge

Tijdens Brugotta Festival krijgt iedereen de kans zelf beiaardier te zijn en het instrument te bespelen.

De man die zijn eigen huisdier werd (25/4)

KORF, Sint-Jakobsstraat 8, 8000 Brugge

In deze cabaretvoorstelling kruipt Ken Van Roose tijdens een anderhalf uur durende existentiële trip in de huid van Rutger Vandierendonck, een dierenarts vol mensenkennis en ongevraagd advies. Een huiskamervoorstelling voor en over mensen, dieren en het leven zelf.

Alles telt (26/4)

Koninklijke Stadsschouwburg, Vlamingstraat 29, 8000 Brugge

‘Alles telt’ is een voorstelling met muziek en poëzie. Via die

kruisbestuiving zoeken beroepsartieste Astrid Sioen en schrijfster Lies Gallez naar wat hen in deze wereld drijft en verbindt.

Plankenkoorts (27/4)

Koninklijke Stadsschouwburg, Vlamingstraat 29, 8000 Brugge

Studenten van het Brugse Conservatorium maken een voorstelling met een ‘theatertekst’ als ‘inspiratiebron’, via ‘improvisatie’ en op het lijf gemaakt van de vier spelers.

Klankverbeelding (28/4 – 30/4)

Kunstenal – Daverlostraat 86, 8310 Brugge

Klankverbeelding is een driedaagse waarin je poëzie (Nikki Willems) en schilderkunst (Jeroen Willems) die op elkaars lijf geschreven zijn kan ontdekken. Maria Kleopatra is curator van dienst.

Love is old (29/4)

Daverlo, Dries 2, 8310 Brugge

Huiskunstenaar Anna Vercammen brengt opnieuw theater met Brugse jongeren die dit jaar hebben samengewerkt met vier bewoners van WZC Westervier rond verbinding en de liefde. Sylvie Crutelle zorgt voor de visuals en Sam Louwyck voor dans- en bewegingsadvies.

Cowboys & Aliens (30/4)

Daverlo, Dries 2, 8310 Brugge

Cowboys & Aliens voelt zich al 25 jaar als een vis in het water in de schemerzone tussen heavy metal en stonerrock. Met hun unieke mix definieerden de bandleden mee de soundtrack van een generatie gitaarliefhebbers die niet op een decibel meer of minder kijken. Het leverde hen de afgelopen kwarteeuw tal van shows op, van de grootste podia op festivals tot de fijnste jeugdhuizen in binnen- en buitenland.

Red Rock Rally (1/5)

Koningin Astridpark, Stalijzerstraat 11, 8000 Brugge

Red Rock Rally organiseert al sinds jaar en dag een van de belangrijkste muziekwedstrijden van de provincie. Vier bands nemen het telkens tegen elkaar op om eeuwige roem en een prijzenpot binnen te halen.

In 2018 – naar aanleiding van de 25ste editie – selecteerde de organisatie, in samenwerking met Brugotta, één Brugse band voor de finale.

En dat doen ze dit jaar opnieuw. Na de rally zijn er nog optredens van The Guru Guru (17.15 uur), Ramkot (19 uur), Spinvis (20.45 uur) en Mauro (22.45 uur). Volgende maand meer hierover in deze EXit! (RD)

_____

http://www.brugottafestival.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: