Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Rawdriguez haalt de sloophamer boven

Het is onvoorstelbaar: twee jaar geleden stond de Brugse groep Rawdriguez aangekondigd in de programmatie van het Cultuurcentrum om cultuurzaal Daverlo op zijn grondvesten te doen daveren. Het C-virus had echter andere plannen waardoor het concert nooit plaatsvond. Maar zie, op zaterdag 19 maart krijgt de band, samen met Atomic Vulture en Stonemule, een herkansing in Daverlo.

EXit: Jullie achtergrond en jullie ‘heavy’ look doen me vermoeden dat jullie geen vrolijke popmelodietjes uit de hoed toveren… Waar houdt Rawdriguez zich op?

Christophe Depree (drums): ‘Je vermoeden klopt. We spelen alle vier al jaren in bands uit de metalscene. Het is dan ook logisch dat Rawdriguez zich in dezelfde niche bevindt. We spelen groovende hardrock, overgoten met een metalsaus. De zang zorgt voor een ninetiesgevoel.’

EXit: Wij zien jou altijd met een scheurende en grommende gitaar rond je bast, maar bij Rawdriguez neem je plaats achter het drumstel. Vanwaar die ommezwaai?

Depree: ‘Ik speel al 37 jaar gitaar en doe dat nog steeds met volle overgave en plezier in twee zeer fijne bands: After All en Channel Zero. Al sinds het begin van mijn muzikale carrière speel ik ook bas en drums, maar tot nu toe nooit in een band. Ik had altijd het idee om ooit eens te drummen in een band en dat is er nu dus van gekomen. Er zat niet echt een groter plan achter. Het was gewoon een kwestie van de juiste timing, de juiste mensen en wat beschikbare tijd.’

EXit: Vier sterke persoonlijkheden verzameld in één band. Hoe is de taakverdeling opgevat?

Depree: ‘John Pollentier (gitaar) leverde het gros van de riffs aan, maar hij gaf inmiddels aan dat hij de drive kwijt is om nog nieuw materiaal te schrijven. We gaan als vrienden uit elkaar, Daverlo wordt zijn laatste show met ons. Met Babak Mohammad vonden we al een vervanger. Hij is zich momenteel aan het inwerken in ons repertoire. Het schrijfproces voor het volgende album hebben we intussen al aangevat. De input van alle leden wordt groter. Babak, Stefaan Bonte (bas) en ik leveren de riffs, Gunther Uytterhoeven (zang) wordt nu ook al van in het begin betrokken bij de arrangementen.’

EXit: Voor alle duidelijkheid: Rawdriguez is geen gelegenheidsgroep, maar een echt volwaardige band?

Depree: ‘Ondertussen wel. Rawdriguez is ontstaan als studioproject van John, Stef en ikzelf. We hadden elk al onze bands. Ik contacteerde Gunther, die in het Leuvense woont, met de vraag of hij wat nummers wilde inzingen. We waren allen zo enthousiast over het project, de aanpak en de songs dat er toch een zekere ambitie de kop opstak. We vonden een deal bij Tom Maene van het jonge, maar ambitieuze label Polderrecords. Al vlug wilden we er ook live mee de hort op gaan en dus hebben we er nu allemaal een extra band bij.’

EXit: Jullie debuutalbum heet ‘Asylum Of The Arcane’. Welk verhaal gaat hier achter schuil?

Depree: ‘De drums zijn opgenomen bij Closed Session Recording in Roeselare met Kristof Maes. John en Gunther namen hun partijen op in hun homestudio’s. De bas nam ik samen met Stef op in mijn homestudio Silent Survive Sound. Het mixen en masteren was een nauwe samenwerking tussen Charles Degolla (goede vriend en drumtech bij Channel Zero) en mezelf. Dat gebeurde deels bij Silent Suvive Sound en bij CTK’s Vault, de studio van Charles in Brussel.’

EXit: Eindelijk! Na bijna twee jaar wachten mogen jullie het uitgestelde concert spelen op zaterdag 19 maart in Daverlo. Welk advies geef je aan ons, het publiek, graag mee?

Depree: ‘Kom zeker langs voor een daverende avond gitaargeweld. Het bier zal koel staan en John’s afscheid moet op gepaste manier gevierd worden. En vergeet ook zeker niet onze cd ‘Asylum Of The Arcane’ aan te schaffen!’ (ADC)

_____

http://www.ccbrugge.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: