Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Een tricolore concertkalender van Cactus Muziekcentrum en Cultuurcentrum Brugge

Dit is Belgisch! Deze drie woorden mag je als een keurmerk beschouwen als we een boompje opzetten over Belgische pop- en rockmuziek. De komende maanden staan heel wat acts en bands uit eigen land op het podium van de Magadalenazaal en de Stadsschouwburg. Cactus Muziekcentrum en Cultuurcentrum Brugge pakken immers uit met een rits klinkende namen. Een beknopt overzicht.

* Zaterdag 12 maart: The Sore Losers

In 2010 stonden The Sore Losers nog als tweede op het podium van Humo’s Rock Rally, twaalf jaar later mogen ze in vol ornaat schitteren op het podium van de Magdalenazaal. Het Limburgse kwartet mag hun instrumenten geselen tot ze een stevige portie blues, rock en country voortbrengen. Hun vijfde cd ‘Ultra Elektric’ is de hardste plaat die ze ooit gemaakt hebben. De buren zijn hierbij meteen verwittigd.

* Zondag 13 maart: Douglas Firs

Gertjan Van Hellemont aka Douglas Firs kende recent tegelijk familiale vreugde (vader geworden) en verdriet (moeder en grootmoeder gestorven). Geprangd tussen deze twee uitersten van emoties werkte hij thuis aan zijn nieuwe plaat ‘Heart Of A Mother’ dat vorige zomer uitkwam op Arlette Records/N.E.W.S. Het resultaat is een bundel pure songs die vakkundig onder handen werden genomen door Kevin Ratterman (Strand of Oaks, Ray LaMontagne, My Morning Jacket). Het concert van Douglas Firs vindt plaats in de MaZ.

* Vrijdag 18 maart: Matthysen, Mosuse & Van Ballaert!

Een levende legende op het podium van de Stadsschouwburg! Hugo Matthysen verblijdt ons al decennialang met onder meer de grappigste liedjes, de geestigste columns en de fijnste muzikale nonsens uit de mond van Clement Peerens. Samen met Ronny Mosuse en Aram Van Ballaert vormt hij nu HURORAM!, goed voor een afwisselend programma vol zang en dans, waarbij de dans wordt vervangen door de zang, en de zang door het gesproken woord, en dat gesproken woord wordt vervolgens op muziek gezet.

* Vrijdag 25 maart: Ventilateur

Gerezen uit Brugse potgrond, de groep Ventilateur die met hun fijne potpourri van jazz, post-rock en soul een apart geluid aflevert. Hun debuut-EP kreeg de zegen van fans van Dans Dans en Nordmann. Nu brengt het trio van Ventilateur zijn debuutalbum uit via W.E.R.F. Records. Hoe dat klinkt, horen we live op vrijdag 25 maart in de Cactus Club.

* Zaterdag 26 maart: Admiral Freebee

Ter land, ter zee of in de lucht, onze favoriete admiraal heet nog steeds Tom Van Laere en heeft met Admiral Freebee zijn universum gelaagder gemaakt met keyboards en elektronica. Samen met Senne Guns begeleidt hij het publiek naar die nieuwe muzikale wereld. Ook zijn instant hits als ‘Rags ’n’ Run’, ‘Faithful To The Night’ en ‘Always On The Run’ zullen we vrolijk kunnen meebrullen in de Stadsschouwburg.

* Zondag 27 maart: Meskerem Mees en Oriana Ikomo

Begin dit jaar stak Meskerem Mees een prestigieuze muziekprijs op zak. De 22-jarige Gentse muzikante haalde een van de Music Moves Europe Awards binnen. Dat is een onderscheiding voor jong talent met internationale toekomst. Kan ook moeilijk anders als we het volgende lezen over haar: ‘met een stemgeluid zo puur als bronwater, haar akoestische gitaar en de cello van haar buddy Febe, tovert ze haar gelaagde en zorgvuldig opgebouwde songs om tot zoete earcandy. Haar melodieën blijven hangen en de refreinen zetten zich als weerhaken in je vast.’ De Brusselse muzikante en zangeres Oriana Ikomo mag de MaZ alvast opwarmen voor Meskerem.

(ADC)

______

www.cactusmusic.be en http://www.ccbrugge.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: