Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

I can’t live in a living room

Toen Sabrine Desaever van VZW Breinstorm vroeg aan Peter Slabbynck (Red Zebra) en Augustijn Vermandere of ze een nummer konden maken, aarzelden ze niet. De vzw Breinstorm wil immers meer aandacht voor mensen met chronische pijn. Tristan, de zoon van Sabrine, is immers een chronische pijn patiënt. Uiteindelijk koos dit ongewoon duo voor een zeer ongewone versie van ‘I can’t live in a living room’, de culthit uit de jaren 80 van Red Zebra. Als taal kozen ze West-Vlaams, vandaar de titel ‘Ossan Zeer’ wat zoveel betekent als ‘altijd pijn’. Een vertaling werd het niet. Op basis van getuigenissen uit het onlangs verschenen boek ‘Zinvol ziek’ (Lannoo) van Lynn Formesyn schreven ze een volledig nieuwe tekst. 

Inmiddels krijgt dit nummer de steun van De Panne omdat zowel Breinstorm, Peter als Augustijn een link hebben met deze gemeente. Ook het UZA schaart zich volop achter de song. Het multidisciplinair pijncentrum van het UZA zet zich namelijk in om de levenskwaliteit van patiënten zoals Tristan te kunnen verbeteren. Dat het nummer op maandag 28 februari werd uitgebracht, is geen toeval. Dat is de Internationale dag van de Zeldzame Ziektes. Deze ziektes bezorgen de patiënten in veel gevallen chronische pijn. Inmiddels heeft Augustijn ook besloten ‘Ossan Zeer’ toe te voegen aan zijn nieuwe cd die eind maart verschijnt.

De clip kun je hier bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=swUD-gVS928

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: