Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Pieter Gaudesaboos’ ‘gloeiend bewijs van liefde’

Bruggeling Pieter Gaudesaboos is een gegeerd multitalent dat zich vrijelijk beweegt in de wereld van sfeervolle kinder- en prentenboeken. Zijn jongste telg heet ‘Een Zee van Liefde’ en behoort tot het beste wat hij de voorbije jaren heeft gebracht. Recensenten beloonden zoveel ijver met vijf sterren.

Het verhaal vertelt over de liefde tussen (een) Beer en (vriend) Pinguïn, nadat deze laatste de dapperste zin die bestaat uitspreekt: ‘Ik ben verliefd op jou.’ Nochtans zijn beide schepsels Gods heel verschillend. Pinguïn mag zelfs een tijdje logeren ten huize Beer waarbij ze leuke dingen doen en elkaar bestoken met eigengereide humor.

‘Een Zee van Liefde’ is dan ook niet te herleiden tot een kinderboek, daarvoor is het te veelgelaagd. In de soms paginagrote kleurige landschappen, de ontroerende portretten en de intimistische beelden ontdekt de lezer heel wat subtiele betekenissen. De Sint is al een tijdje heen, maar dat mag geen beletsel vormen om dit pareltje aan te schaffen. Collega jeugdauteur Edward van de Vendel prees dit boek als ‘één groot gloeiend bewijs van liefde’. Gaudesaboos zelf raadt aan: ‘Volg je hart en je dromen. Geef dit boek aan iedereen van wie je houdt’. (LF)

____

Pieter Gaudesaboos, ‘Een Zee van liefde’, Lannoo, 80 blz. 18,99 euro

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: