Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

PB – Café Louwyck met Sam Louwyck, 14 januari, 11 februari, 8 april en 12 mei 2022, Theaterzaal Biekorf, met Axelle Red, Tomas Leyers, Stefaan Degand, Alain Platel …

In de reeks Café Louwyck neemt een van de huiskunstenaars van Cultuurcentrum Brugge, Sam Louwyck, de rol van moderator op tijdens vier informele samenkomsten met bevriende kunstenaars. In een laagdrempelige setting gaan ze tussen het publiek de ontmoeting aan waar creativiteit, inspiratie en de daarmee gepaarde processen centraal staan. Café Louwyck vindt plaats op 14 januari, 11 februari, 8 april en 12 mei 2022, telkens om 20.00 uur in Biekorf Theaterzaal.

“Sam belooft ons vier unieke avonden in Theaterzaal Biekorf, met telkens twee kanjers uit hun vakgebied. De ontmoetingen leiden tot een zeer unieke ervaring waarin het publiek enkele grootheden uit de Belgische kunstwereld omringt en ook dieper kennis met hen maakt. Welkom in Café Louwyck”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock.

Vrijdag 14 januari 2022 • 20.00 uur
Café Louwyck #1: Dave en Axelle Red

Wouter Otto Levenbach, beter bekend als Dave, is een in Amsterdam geboren chansonnier die al decennialang actief en populair is bij onze zuiderburen. Zo verzorgde hij een reeks concertavonden in het legendarische Olympia in Parijs.

Het Olympia is Axelle Red ook niet vreemd. De in Hasselt geboren zangeres en grande dame van het Franstalig lied veroverde niet enkel Belgische maar ook Franse harten met hits als SensualitéJe t’attends en Parce que c’est toi. 

Vrijdag 11 februari 2022 • 20.00 uur 
Café Louwyck #2: Tomas Leyers en Martin Koolhoven

Filmproducent Tomas Leyers legt zich met zijn productiehuis Minds Meet toe op arthouse auteurscinema en was producent van onder andere Lost Persons Area van Caroline Strubbe en Violet van Bas Devos. Sinds 2020 is hij conservator van Cinematek, het Koninklijk Belgisch Filmarchief.

Martin Koolhoven is een Nederlandse regisseur bekend van Brimstone en Oorlogswinter. In maart start het derde seizoen van het geprezen filmprogramma De Kijk van Koolhoven op de Nederlandse televisiezender VPRO waarin hij filmcolleges verzorgd over de meest uiteenlopende thema’s.

Vrijdag 8 april 2022 • 20.00 uur
Café Louwyck #3: Stefaan Degand en Steve Dugardin

Stefaan Degand is in de eerste plaats theateracteur die gesmaakte rollen had in talloze producties bij onder meer Theater Antigone, HETPALEIS en Het Toneelhuis. Hij sierde ook het grote en kleine scherm in films en programma’s als De RondeEigen Kweek en Weekend aan Zee.

De in Oostende geboren Steve Dugardin is een begenadigd countertenor die al samenwerkte met Ricercar Consort, Clemencic Consort en Tragicomedia (Stephen Stubbs) en meespeelde in opera’s van Scarlatti (met Opera Mobile), Händel (met Transparant) en in Ercole Amante van Cavalli (in Boston en op het Muziekfestival te Utrecht).

Donderdag 12 mei 2022 • 20.00 uur 
Café Louwyck #4: Alain Platel en James Ingalls

Regisseur en choreograaf Alain Platel richtte in 1984 het ondertussen internationaal gerenommeerde dans- en theatergezelschap Les Ballets C de la B op. Hij stond daarmee aan de wieg van de Vlaamse Golf, die voor een grote vernieuwing in het Vlaams theaterlandschap heeft gezorgd. Producties als Moeder en kindWolf en VSPRS sieren zijn indrukwekkend oeuvre.

James Ingalls is een Amerikaanse lichtontwerper die het lichtdesign verzorgde voor talloze producties van de Amerikaanse theaterregisseur regisseur Peter Sellars in onder meer The Royal Opera House. Hij werkte samen met gezelschappen als American Ballet Theatre, Het Nationale Ballet, the Mark Morris Dance Group en Paris Opera Ballet.

PRAKTISCH:

Café Louwyck met Sam Louwyck

14 januari, 11 februari, 8 april en 12 mei 2022

Theaterzaal Biekorf
Sint-Jakobsstraat 8, 8000 Brugge

10 euro 
5 euro -26 jaar

www.ccbrugge.be/cafelouwyck

Room interior with two red leather chairs

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: