Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Bordspel Monopoly Brugge krijgt tweede druk

Het nieuwe koffietafelboek, maar dan in een actieve rol. Zo bestempelden Kristof De Block en Pieter De Wulf van GROEP 24 het wereldberoemde bordspel Monopoly dat in het najaar van 2017 een Brugse versie kreeg. Met succes, want in enkele maanden tijd vlogen enkele duizenden exemplaren vlotjes over de toonbank. Nu krijgt de Brugge-editie een herdruk.

Brugge was een van de eerste steden in Vlaanderen die een eigen Monopoly-editie kreeg. ‘In 2017 werkten we samen met het stadsbestuur om verschillende eyecatchers, landmarks en nieuwigheden uit de stad te verzamelen in een gepersonaliseerd Monopolyspel’, zegt zaakvoerder Kristof De Block. Diverse musea, historische gebouwen, pleinen maar ook nieuwe projecten zoals de Cruiseterminal, het vernieuwde ‘t Zand en het Concertgebouw vonden hun plaatsje in het spel.

De eerste druk was in een mum van tijd uitverkocht. ‘In amper enkele maanden tijd zaten we zonder voorraad. Initieel was het niet de bedoeling om dit spel jaren later nog eens te gaan produceren, maar de vraag was niet bij te houden. Nu, vier jaar na release, achten we de tijd rijp om een tweede druk te realiseren. De die-hard verzamelaars moeten zich trouwens niet ongerust maken: de eerste druk zal wel degelijk te onderscheiden zijn van deze versie. Inhoudelijk is het spel hetzelfde, maar de jaartallen, productcodes en bepaalde kleurschakeringen wijken af van de allereerste druk’, aldus De Block. (ADC)

___

Het spel is te bestellen via www.monopolystore.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: