Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Illustrator Nick Vermeersch rondt z’n jaar van de hond af met een boek.

Weet je wat… ik doe het één jaar elke dag… misschien was dat wel de meest onbezonnen uitspraak uit het leven van Nick Vermeersch. Maar gezegd is gezegd… Eén jaar maakte Nick elke dag één tekening die het doen en laten van het jongste gezinslid verbeeldt. Dat gezinslid is een hond met een uitgesproken doorzettingsvermogen wat wij gemakshalve als een koppig karakter ervaren. Combineer dit met de incompetentie van Nick als hondencoach en de absurde situaties komen vanzelf.

De bevindingen van hond Guido werden elke ochtend door een 1000-tal volgers geraadpleegd via de verschillende kanalen op social media.  Ondertussen is het jaar bijna voorbij en werkt de tekenaar naar een finale van dit project. Deze komt er in boekvorm. 270 tekeningen ontsnappen uit het vluchtige medium van Instagram en prijken nu in een boek. Het boek gunt ons een blik op de complexe wereld vanuit het perspectief van een kleine Münsterländer. Schetsend probeert Nick Vermeersch de complexe relatie tussen mens en hond te doorgronden. Het resultaat van deze studie is een hebbeding van 160 pagina’s. Uitgegeven door Uitgeverij Muurkranten en te koop in de betere Brugse boekhandel.

Op de koffie bij Hond Guido

Op 27 november zijn hond Guido en zijn tekenaar te gast in kunsthuis Manna in de Heilige-Geeststraat in Brugge. Tussen 14u30 en 16u signeren ze er met veel plezier uw hond Guido-boek.

Hond Guido tekent ook present voor de wereldrecordpoging 365 Münsterländers op één foto. Dit evenement gaat door op het strand van Middelkerke op 12 december om 12 uur.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: