Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Koerskalender 2022

De beruchte fichebak van koerscommentator Michel Wuyts krijgt een aanvulling voor het brede publiek. Geert Vandenbon stelde een nieuwe scheurkalender 2022 samen met allerlei grappige en leerrijke wielerdata. Straks het ideale geschenk onder die naaldenboom.

Om in wielertermen te beginnen: Geert Vandenbon is geen amateur, maar veeleer een prof met een jarenlange staat van verdienste. Hij werkte meer dan twintig jaar voor de Ronde van Vlaanderen en organiseerde tussen 1998 en 2009 het startgebeuren van de Ronde op de Brugse Markt. Daarnaast is hij medestichter van het Centrum RVV in Oudenaarde en schreef en publiceerde diverse wielerboeken, vaak met Vlaanderens Mooiste als rode draad. Als muzikant tref je Vandenbon al eens op een podium aan met eigen (wieler-)liedjes, alleen of samen met wielercommentator Michel Wuyts. Of om honderduit te vertellen over de Ronde, samen met Paris-Roubaix de mooiste wedstrijd van het jaar.

Net als vorig jaar stelde hij een nieuwe koerskalender voor 2022 samen. Een dagelijkse scheurkalender met verhalen en wielerweetjes, pittige quotes, grappige cijfers en opmerkelijke records. Met verjaardagen en sterfdata van honderden renners, én met de wieleragenda 2022. Op de ene kant van de bladzijde staan de datum, de themadag, het verhaal van de dag, eventueel een quote, een verjaardag en een sterfdag. Op de andere kant lees je het cijfer van de dag (van 1 tot 365), een extra weetje of quote en de koers van morgen. Niet alleen geschikt voor Michel en José, maar vooral voor iedereen die elke dag zijn honger naar de koers wil stillen. (ADC)

______

De Koerskalender 2022 kost 14,99 euro, www.lannoo.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: