Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

The re-comeback van Kama & Seele

‘The Return of the Comeback’: je zal maar een voorstelling hebben met die titel tot er een coronacrisis uitbreekt… Kamagurka en zijn eeuwige spitsbroeder Herr Seele werkten enkele jaren geleden al deze absurdistische voorstelling uit voor de Antwerpse Arenschouwburg, nu komt het duo op woensdag 3 november naar de Brugse Stadsschouwburg.

Het wordt een zeer blij weerzien, want het is al zestien jaar geleden dat Kamagurka en Herr Seele nog echt samen op de bühne stonden met wat ze zelf ‘sfeervol bullshitten’ noemen. Al meer dan veertig jaar zijn ze onafscheidelijk (Cowboy Henk!), al bewandelen ze al die tijd ook hun eigen creatieve pad op radio, televisie en in gedrukte media. Samen creëerden ze het legendarische televisieprogramma LAVA en het is die geest die ook in hun theatershow ‘The Return of the Comeback’ terug te vinden zal zijn. Dat betekent: geestige en zeer absurde sketches, verkleedpartijen en doldwaze, onvoorspelbare en onnavolgbare vertellingen en grappen. Zij blijven na al die jaren de absolute meesters in het genre.

Wie meer van Kamagurka wil zien, kan terecht in het Bezoekerscentrum Wesfront in Nieuwpoort. Daar loopt nog tot 1 mei 2022 de originele tentoonstelling ‘Kamafront’ met 65 nieuwe werken en reportages gebaseerd op 65 verrassende ontmoetingen/reflecties op zijn kindertijd in Nieuwpoort. (ADC)

____

www.ccbrugge.be en www.visit-nieuwpoort.be

foto Johan Jacobs

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: