Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Brugse muzikanten tonen goed hart

Christophe Steyaert, Ben Lierman en Bruno Van Imschoot slaan de handen in elkaar om vluchtelingen te helpen. Wekelijks trekken zij naar Duinkerke met voedsel en goederen om de dringendste noden te ledigen. Op zondag 31 oktober organiseren zij in Jeugdhuis Comma een benefietavond met livemuziek van een twintigtal Brugse muzikanten in wisselende groepsbezettingen. Bedoeling is om geld in het laatje te krijgen voor de aankoop van hulpgoederen.

‘Bijna elke vrijdagavond komen Ben, Bruno en ik in Jeugdlokalen Zandberg (Dries 3, Assebroek) samen om spullen in te zamelen’, vertelt Christophe. ‘Mensen brengen er voornamelijk kledij en eten. Die sorteren we en kijken welke organisaties we daarmee kunnen helpen. Op zaterdag gaan we naar de winkel om eten te kopen en rijden we door naar Duinkerke. Daar delen we uit wat we mee hebben. We hebben contact met de mensen zelf. We luisteren naar hun verhaal, hun dromen, hun wensen. De nood is heel hoog en de toestanden vaak zeer schrijnend. De mensen proberen daar te overleven in moeilijke (weers)omstandigheden.’

Geen klassieke opstelling

Muziek brengt alle mensen samen en daarom organiseert het drietal op zondag 31 oktober een concertavond in Jeugdhuis Comma met Brugse muzikanten. Onder meer Ralph Bonte, Philippe Lefief, Berth Van Poucke, Gino Claeys, Jan Van Acker en zoon Stan, Serge Geloen, Tommy Vlaeminck, Bjorn Van Houtte, Danny Schallier, Eric Vandekerckhove, Silke De Smul, Ed De Smul en Filip Bohyn hebben al toegezegd. Zij zullen in nieuwe groepssamenstellingen optreden. Aansluitend op de live optredens volgt er nog een fuif met Studio Kwassa Kwassa. ‘Alley Gators, Straitjacket, Ambrazzar, Ed & the Gators, Long Tall Danny, Hideaway, Dollar Queen zullen die avond niet in hun klassieke opstelling verschijnen. Het belooft een boeiende muzikale avond te worden die hopelijk wat geld oplevert zodat we mensen in moeilijkheden kunnen blijven helpen’, aldus Christophe Steyaert. (ADC)

_____

Alle info bij Christophe Steyaert op 0471/036 009

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: