Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Broers Bruneel schrijven en tekenen samen boeken

Boeken in eigen beheer uitgeven is een trend die blijkbaar niet meer te keren valt. De gevestigde uitgeverijen leggen vandaag de publicatielat torenhoog waardoor de (would be-)auteur weinig andere mogelijkheden rest dan aankloppen bij de doe-het-zelf-uitgeverijen. Het blijft een moeilijke oefening, want ook de boekhandels zijn niet happig om deze boeken met matige oplagecijfes te promoten. Misschien brengen de boeken ‘Rotskinderen’ en ‘Kapitein Lorka en de Fikseltoren’ van Ruben (tekst) en Simon Bruneel (illustraties) daar verandering in?

Ruben Bruneel: ‘Het thema van ‘Rotskinderen’ is een thema dat ik de laatste weken regelmatig terug zag opduiken in de media met aandacht voor afhaken, zittenblijven en gedragsproblemen. Scholen sturen ook vaker jongens door naar CLB. Wie gelijke kansen of gendergelijkheid nastreeft, moet oog hebben voor de meisjes in nood, maar net zo goed voor de jongens. Het thema is verpakt in een avonturenverhaal over drie hartsvriendinnen die leren vertrouwen in hun eigen kunnen.’

‘Kapitein Lorka en de Fikseltoren’ is een tweede boek dat de broers Ruben en Simon samen hebben gemaakt. ‘Het is een whodunnit-verhaal met een pleidooi voor vrij en creatief denken. Het hoofdpersonage is een jongen dat opgesloten zit in zijn lichaam terwijl zijn ouders door de politie het vuur aan de schenen wordt gelegd’, aldus Ruben. Bezige broers, die Bruneels. (LF)

____

Rotskinderen en Kapitein Lorka en de Fikseltoren zijn allebei verschenen bij Beefcake Publishing.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: