Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Stadsfestival MOODS! tovert binnenstad om tot intieme concertzaal

Door het verdomde C-virus moest het stadsfestival MOODS! vorig jaar zijn artiesten noodgedwongen in de wachtzaal parkeren. Kniezen geblazen voor de liefhebber van het betere concert in een feeërieke openluchtsetting. Gelukkig verschijnt het muziekfestival in 2021 wel aan de oppervlakte en hoe: er wordt kwistig met (zittende) concerten gegooid, want vanaf 1 augustus tot en met 19 augustus tellen we maar liefst negentien optredens die in coronaveilige omstandigheden worden georganiseerd op verschillende locaties in de Brugse binnenstad.

Het gaat om een gevarieerd programma waar de nadruk ligt op artiesten en groepen van Belgische en Nederlandse makelij, vaak onder de noemer ‘Vloedgolf’. Vloedgolf wil de muzikale grens tussen Nederland en België openbreken voor jonge artiesten, luidt het. Drie avonden komt fris talent aangewaaid van boven en onder de moerdijk: The Haunted Youth en Yuka op donderdag 5 augustus, Kids With Buns en Mia Porter op zondag 8 augustus en Froukje en Aili op zondag 15 augustus, telkens op het terrein van House of Time (aan de Komvest).

Ook Dans Dans en Mattias De Craene op dinsdag 3 augustus en High Hi en ILA op vrijdag 6 augustus spelen daar hun set.

De historische locatie van de Burg wordt dan weer de uitgelezen stek voor de toppers: Gabriel Rios op zondag 1 augustus, Trixie Whitley op donderdag 12 augustus en Novastar (Joost Zweegers samen met Mikey Rowe) op donderdag 19 augustus.

Geen MOODS! zonder het sfeervolle plein van Gruuthuse. Dit jaar goed voor drie avonden muzikaal plezier: Mooneye en Bluai op dinsdag 10 augustus, Naima Joris en Rosa Butsi op woensdag 11 augustus en STUFF. en Dijf Sanders op dinsdag 17 augustus. Wees er snel bij om uw ticket(s) te reserveren! (ADC)

____

www.moodsbrugge.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: