Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

‘The circus is in town’

Zes dagen openluchtplezier in tuinen Grootseminarie

De (voor)laatste week van juli staat in menige gezinsagenda met rode stift aangeduid: Cirque Plus, van dinsdag 20 tot en met zondag 25 juli. Zes dagen openluchtplezier in het heerlijke decor van de tuin van het Grootseminarie. De weide bloeit als vanouds, de koeien blijven er loeien, de (mechanische) beiaard dreunt er zijn liedjes af. Corona, hoezo? Er is gesleuteld aan het programma, maar minder dan vorig jaar wordt het zeker niet. Integendeel, u krijgt twee dagen extra.

Wat is nieuw?

Cirque Plus bij en rond het Grootseminarie past dit jaar het concept aan om zoveel mogelijk mensen veilig en vooral volop te laten genieten. De voorstellingen worden gespreid over zes dagen. Tal van nieuwe voorstellingen worden deze zomer voor het eerst gespeeld voor een groot publiek. Ook ’s avonds is er circus te beleven. Zo is er de bijzondere voorstelling ‘À 2 mètres’ van Jesse Huygh dat symbool staat voor een bewogen jaar. Voor de meeste voorstellingen geldt een ticketprijs van 3 euro. Voor de avond- en tentvoorstelling zijn andere ticketprijzen van toepassing.

Wie is Jesse Huygh?

Jesse Huygh is circusartiest, maar ook muco-patiënt. Toen hij in het ziekenhuis lag met corona, voelde hij de nood om mensen een hart onder de riem te steken met een boodschap van hoop. Om uit te drukken dat we niet mogen opgeven, creëerde hij ‘À 2 mètres’. De titel verwijst naar de afstandsregels, maar ook naar de lengte van de slang van de zuurstoftank die Jesse nodig heeft om zijn act aan de Chinese paal te kunnen uitvoeren. Die tank wordt meegedragen door circusartieste en danseres Rocio Garrote. De duovoorstelling gaat over kwetsbaarheid en kracht, over hulp durven vragen en hulp bieden. (LF)

KADERTJE

Nog: * Circus Ronaldo is alweer van de partij, nu met ‘Sono Io in de circustent.

* Op 20 en 21 juli staat een voorstelling op het water: Surcouf van het Franse gezelschap Sakékripa. (gratis)

* Op 21, 23 en 24 juli staat in de Magdalenazaal één avondvoorstelling (10 euro)

* Van 13 tot en met 17 juli komt Uitwijken met de circusvoorstelling ‘Cuyper vs De Cuyper’ naar vijf Brugse wijken

* Ticketverkoop start op 10 juni. Geen tickets aan de deur. Info op www.uitwijken.be en via http://www.ccbrugge.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: