Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Toneelschatten uit de kelders van de Stadsschouwburg

U zocht naar een leuke uitstap met kroost en schoonmoeder? Reserveer dan een bezoekje aan de kelders en andere verborgen ruimtes van de Koninklijke Stadsschouwburg (Vlamingstraat). Onder het motto ‘De Schouwburg vertelt’ wordt op een boeiende manier het verhaal gebracht van een eerbiedwaardig huis dat sinds 1869 tot de verbeelding spreekt. Dit gratis evenement loopt van donderdag 15 juli t.e.m. 29 augustus.

Voor directeur Filip Strobbe wordt het wellicht weer as usual na anderhalf jaar het vaccinatiecentrum in Brugge in zeer goede banen te hebben geleid.

Filip Strobbe: ‘Tijdens de zomer nodigen we het publiek uit om de magie van een theater te ervaren en te ontdekken hoe betoverende werelden hier tot stand komen. We doen dat via een boeiend parcours waarbij je een zicht krijgt op opmerkelijke momenten uit de geschiedenis van de Koninklijke Stadsschouwburg en het bijbehorende erfgoed.’

De organisator van al dat moois is huistechnicus Dominique Berten die na een carrière van 35 jaar licht & decor er straks de pensioensbrui aan geeft. ‘De Schouwburg vertelt’ is zijn laatste huzarenstukje en een bezoek daaraan is warm aanbevolen. Je ziet er foto’s, beelden, authentieke rekwisieten en decorstukken (zelfs uit 1887) die je onderdompelen in de geschiedenis van een monument. Ze gunnen ons ook een blik in de wereld van de geluidstechniek. Paardengetrappel, donder en wind zijn op post, wetende dat geluiden voor 1960 nog zelf moesten geproduceerd worden. Naast het kijken, is er heel wat randanimatie met onder meer filmfragmenten. (LF)

_____

Gratis voor Bruggelingen, donderdag t.e.m. maandag van 13.00 tot 18.00 uur. Mia Nollet Creative Thinking werkt een speels parcours op maat van kinderen uit. Info op http://www.ccbrugge.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: