Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Kasteel Les Fayards vormt decor voor film en kunst

Een filmpje in open lucht meepikken? Het kan deze zomer niet alleen op het strand van Zeebrugge, maar ook weer op de mooie site van Kasteel Les Fayards (Pelderijnstraat 54, Sint-Kruis). Voor de derde keer vindt daar FAYARD pop up cinema plaats (tot en met zondag 29 augustus). Naast openluchtfilm bevat het aanbod ook indoor voorstellingen, de kunstexpositie FAYART en tal van randactiviteiten in een sfeervol kader.

Het programma biedt dit jaar opnieuw een mix van filmklassiekers binnen alle genres. Zo zijn er openlucht vertoningen van The Full Monty (26/06), American Pie (10/07), Footloose 17/07), Jaws (7/08) en Le Fabuleux Destin D’Amélie Poulain. Daarnaast biedt FAYARD ook kansen aan film- en cultuurorganisaties die een filmvoorstelling willen programmeren los van het reguliere FAYARD-programma. Pelliculot verwent de FAYARD-bezoekers deze zomer alvast met een alternatief filmaanbod binnen de klassieke film met onder meer een openluchtvertoning van Gentlemen Prefer Blondes (23/7). Ook aan de ‘kleintjes’ wordt gedacht met kinder- en familiefilms zoals Aladdin (20/06), Belle en Het Beest (11/07) en Coco (1/08). In een ‘underground’ filmzaal staan Belgische genrefilms in de kijker onder de noemer BELGICA OBSCURA.

Kunstexpo FAYART

FAYARD blijft jaarlijks vernieuwen en organiseert dit jaar voor de eerste keer de kunstexpositie FAYART waarbij er een platform aangeboden wordt aan lokaal kunstentalent binnen verschillende disciplines. Van vrijdag 2 juli tot en met zondag 29 augustus kunnen cultuurliefhebbers in Kasteel Les Fayards terecht voor een gratis kunsttentoonstelling met talent van eigen bodem. FAYART zal op driewekelijkse basis wisselen en wil zo de volledige zomer een vernieuwend kunstaanbod brengen en zich ontpoppen tot een kunsthuis waarbij de bezoekers vooral nieuw talent kunnen ontdekken. (ADC)

____

Online reserveren voor filmvoorstellingen kan via www.fayardbrugge.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: