Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

BRUPOP-nieuws! (deel 3)

Het mantra ‘Blijf in uw kot!’ hebben we afgelopen maanden genoeg moeten aanhoren. Gelukkig hebben heel wat artiesten, muzikanten en groepen niet alleen de stenen van hun vier muren geteld, maar zich ook creatief geuit. Dat resulteert alvast in nieuw werk van PESCH.

‘Melba’ is de titel van de eerste maxi-single van PESCH, de nieuwe band van Peter Slabbynck, Sam Claeys en Geert ‘Chesko’ Vandekerhof, allen ook actief in Red Zebra en/of Der Klinke. PESCH tekent voor EBM (ofte Electronic Body Music) met een tekstuele hoek af. Vier nummers op deze maxi zijn daar het bewijs van. ‘In tegenstelling tot wat sommige mensen denken gaat ‘No Handshake’ niet over corona, maar wel over polarisatie. Er is zo veel polarisatie dat zelfs onze eigen handen elkaar de hand niet meer kunnen schudden, laat staan de hand van iemand anders’, zegt Slabbynck. ‘Voor de rest houd ik de teksten bewust niet te lang, ik wil kort en krachtig één boodschap brengen.’

‘Melba’ werd uitgebracht op een gelimiteerde oplage van 300 exemplaren op oranje vinyl. Niet zomaar oranje vinyl, want er werd ook rood aan toegevoegd, om het perzikeffect te creëren. ‘Dat maakt dat elke maxi er een beetje anders uitziet en dus uniek is. Voor alle duidelijkheid: deze maxi is niet eetbaar’, aldus Peter Slabbynck. Wie interesse heeft in een exemplaar, kan een mail sturen naar pesch.ebm@gmail.com. De plaat zal ook te koop zijn in een beperkt aantal platenwinkels. (ADC)

oznorMB

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: