Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Burgrock palmt op 11 juli vijf Brugse pleintjes in 

In Brugge valt er in een normale zomer elke dag wel iets te beleven. Vandaag houdt het organiseren van een evenement voor duizenden muziekliefhebbers nog steeds een risico in. Dit jaar is er op 11 juli dus ook geen groot festival op de Burg. Maar de organisatie achter Burgrock komt met een veilig alternatief. Op vijf Brugse pleinen zullen bands, allemaal met Brugse wortels, een namiddag lang elk uur akoestisch optreden. “Een groot en rendabel festival op korte termijn organiseren was voor ons niet haalbaar. Met dit initiatief kunnen we lokaal talent toch een podium bieden”, stelt Roeland Van Den Driessche, voorzitter van Burgrock vzw.  

Burgrock is al een tijdje een vaste waarde in het culturele zomeraanbod van Brugge. De organisatie ontstond in 2005 toen het 11 Juli-Komitee besliste om samen met de stedelijke jeugdraad een jeugdig evenement op poten te zetten naar aanleiding van de Vlaamse Feestdag. Intussen lokt het festival op 11 juli jaarlijks duizenden muziekliefhebbers naar de Burg.  

Roeland Van Den Driessche: “In geen enkel andere stad wordt de Vlaamse Feestdag op deze unieke manier gevierd. En daar zijn we best trots op. Burgrock heeft intussen meer dan ooit zijn plek op de Brugse evenementenkalender verdiend, met een verrassend programma en een eigen, trouw publiek. Spijtig genoeg strooit corona opnieuw roet in onze plannen. Maar we hebben een waardig alternatief: op vijf Brugse pleinen kan Brugs talent tonen wat het waard is.” 

Voor elk wat wils 

De deelnemende pleinen zijn het Arentshof, ’t Oud Sint-Jan, het Zilverpand, de Markt en de Burg. “Er is geen vast traject en de toegang is volledig gratis. We vragen wel dat iedereen zijn mondkapje draagt en als het toch te druk wordt, zullen stewards de aanwezigen aansporen om naar een ander plein te gaan. Op die manier zorgen we dat de namiddag veilig verloopt.” 

De muziekgroepen spelen telkens om 14u, 15u, 16u en 17u een set van een half uur. “Er is voor elk wat wils. In het Arentshof speelt de bluesband Hideaway, het Zilverpand vormt de uitvalbasis van The Wildflowers Unplugged, op de Markt speelt de coverband Project D en op de Burg treedt bestuurslid Sam Claeys op, die samen met zijn vader ‘The Claeys Connection’ vormt. De meest verrassende naam is die van het Fiorettikoor dat 40 enthousiastelingen bereid vond om een namiddag lang te zingen in ’t Oud Sint-Jan.” 

Uitkijken naar 2022 

Alle bands worden gevraagd om ook Nederlandstalige nummers te spelen. “Het is geen vereiste, maar onze taal heeft zoveel te bieden. Het is ook altijd een voorwaarde geweest om deel te nemen aan onze rockrally. Die willen we in 2022 graag opnieuw organiseren, in samenwerking met Jeugdhuis Comma. Hoe de rest van ons programma er volgend jaar zal uitzien houden we nog even geheim, maar dat het een bijzondere editie wordt, staat vast. We hebben er als organisatie alvast ongelooflijk veel zin in”, besluit Roeland Van Den Driessche.  

Voor meer info over de Burgrock-wandeling kunt u terecht bij Roeland Van Den Driessche, roelandvddriessche@hotmail.com, 0486 17 53 08 of op de facebookpagina van Burgrock: www.facebook.com/burgrockbrugge. Een bijhorende rechtenvrije foto kunt u hier downloaden: https://we.tl/t-3bKE048sDu.  

rpt

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: