Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

De onzichtbare cowboy in het Concertgebouw

Het Concertgebouw opent zijn deuren voor alweer een boeiende fototentoonstelling. In ‘The Invisible Cowboy’ volgen we het spoor van Vincen Beeckman en Kasper Demeulemeester door het verre, mythische Westen. De wereld van Arendsoog en co gecorrigeerd, nog tot eind augustus in het Concertgebouw.

Vincen Beeckman toont een reeks beelden die hij maakte tijdens zijn tochten door de Verenigde Staten. Aan het einde van een van die reizen kreeg Vincen in een motel aan Lake Mead (Arizona), een reeks notitieboekjesin handen die er meer dan tien jaar geleden door een onbekende schrijver werden achtergelaten. Geïntrigeerd door de boekjes vroeg Vincen aan Kasper Demeulemeester om ze te lezen en te herwerken tot een tekst die samen met de foto’s getoond kon worden.

De beelden van woestijnen, verlaten dorpen en cactusbossen in het westen van de Verenigde Staten lopen over in Kaspers teksten over dezelfde plekken in andere tijden, door andere ogen. De tekst vervormt de foto’s, doorbreekt de grens van woord en beeld, van fotografische en aanwezige realiteit, van wat echt is en wat niet. De bijbehorende teksten onthullen een vreemde wereld. Een bezoek aanbevolen. (LF)

_____

De tentoonstelling is enkel toegankelijk met een (betalend of gratis) ticket voor het Concertgebouw Circuit en tijdens de openingsuren van Concertgebouw Circuit, www.concertgebouw.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: