Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Buitenspeeldag voor opkomend Belgisch talent (foto Rosa Butsi)

Cactus Muziekcentrum kan eindelijk voor de pinnen komen met positief nieuws. Sinds het overlegcomité op 11 mei aankondigde dat er buitenactiviteit mogelijk is voor een beperkt publiek, doet Cactus een voorafname op de zomer met een achttal concerten van Belgische groepen in twee weekends (4, 5, 6, 11, 12 en 13 juni) onder de noemer ‘Buiten Spelen’.

Perspectief: we kunnen het woord nauwelijks nog aanhoren, want het roept te veel het beeld op van ‘de stok, de wortel en het konijn’, maar voor Cactus betekent het alvast concreet een hernieuwde start voor de organisatie van concerten, zij het dan wel nog in afgeslankte vorm, volgens de nog steeds geldende coronaveiligheidsmaatregelen. ‘Buiten Spelen’ heet de concertreeks in openlucht voor een beperkt publiek, op de site van partnerorganisatie Het Entrepot. Het is de eerste echte liveactiviteit van de organisatie sinds de tweede lockdown eind oktober 2020.

‘Voor muzikanten, met name talent dat op doorbreken stond, was het afgelopen jaar een opeenvolging van gemiste kansen en tanden bijten. Hoe verzilver je een fantastische plaat, hoe ding je naar de hand van het publiek, hoe hou je jezelf relevant zonder die broodnodige liveshows?” Met ‘Buiten Spelen’ kunnen we eindelijk een podium bieden aan de talentvolle nieuwe generatie Belgische artiesten die alle extra aandacht verdienen en die staan te trappelen om hun muziek aan het Brugse publiek te laten horen’, zegt algemeen coördinator Patrick Keersebilck.

‘Buiten Spelen’ beslaat de eerste twee weekends van juni en kiest voor Het Entrepot als locatie. Nieuw ontluikend Belgisch talent krijgt het podium onder de voeten geschoven en ook de Brugse beloften van kansenparcours Sound Track (2019), VENTILATEUR (6/6) en Ratmosphere (13/6), zijn hierbij niet vergeten. Sam De Nef (4/6), Schroothoop (5/6), Rosa Butsi (6/6), Ikraaan (11/6), Pauwel (12/6) en Aster (13/6) maken de affiche compleet. En nu maar hopen dat de regensluizen dicht blijven.

Cactusfestival pas in 2022

Wat er deze zomer nog mogelijk zal zijn van concerten, wordt pas later duidelijk. Eerder geraakte wel al bekend dat ook dit jaar geen nieuwe editie van het Cactusfestival in het Minnewaterpark zal plaatsvinden. ‘Net als vorig jaar een moeilijk moment voor onze organisatie, talloze vrijwilligers, leveranciers, de artiesten én ons trouwe publiek, die allen samen een eigen kleur en karakter aan het festival geven. Cactusfestival draait immers in de eerste plaats om goeie muziek, maar evenzeer om samen zijn, dansen en genieten zonder regels en beperkingen, in alle vrijheid. En daar willen we niet op inleveren. Het was slikken, maar met een hoopvolle blik op de toekomst rechtten we onze rug. We geloven dat 2022 ons jaar wordt. We kijken alvast uit naar vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juli 2022 en proberen er ondertussen samen iets moois van te maken op onze eigen manier’, aldus Patrick Keersebilck. (ADC)

______

www.cactusmusic.be

KADERTJE

Geen Feest in ’t Park en Kookeet

Naast het Cactusfestival zijn er nog twee sterkhouders van de zomerkalender geschrapt. Het gratis mondiaal festival Feest in ’t Park stelt naar eigen zeggen ‘een bruisende editie’ uit en vraagt een herkansing in een aangepast, fris concept op zaterdag 25 juni 2022 in het Minnewaterpark. De culinaire meerwaardezoeker zal niets vinden op het foodfestival Kookeet dat sinds 2011 gastronomisch Brugge tot ver buiten de regio op de kaart zet en in september in vernieuwde look in het Grootseminarie zou uitpakken. Corona gooit bijna letterlijk roet in het eten. Ook hier dus afspraak in 2022! (ADC)

____

www.feestintpark.be en www.kookeet.be

Virusvrij. www.avast.com

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: