Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Welkom in de virtuele MOOOV-bioscoop

Focus op Iraanse cinema, maar ook voorstellingen in open lucht

Dit jaar opent MOOOV gedurende twee weken (20 april-3 mei) haar virtuele deuren met films vanuit alle hoeken van de wereld. Met (un)(dis)covered stories wordt het publiek uitgedaagd om op zoek te gaan naar films die anders niet op hun pad komen.

Het campagnebeeld

 De Belgisch-Marokkaanse kunstenaar Mous Lamrabat is de fotograaf die hiervoor een campagnebeeld creëerde. In zijn werk toont hij niet vaak gezichten omdat het vaak veel verklapt over iemand. Zo blijft er een mysterie in zijn werk, wat het gevoel is dat het festival ook wil opwekken. 

Dit jaar ligt de focus op de Iraanse cinema en haar verhalen. Met Radiograph of a Family worden de vertellingen gestart. Een intieme documentaire over een Iraans gezin, waarin de dochter terugkijkt via oude foto’s op het ongelukkige huwelijk van haar ouders en haar kinderjaren probeert te reconstrueren. Afsluiten doet het festival met Chileense The Mole Agent van Maite Alberdi. Het waargebeurde verhaal van de 83-jarige Sergie die undercover gaat in een bejaardentehuis. Het zit vol met droogkomische elementen die hand in hand gaan met het detective genre.

Real-time vertoning

Om de echte festivalervaring te behouden, volgt de programmatie een real-time vertoningsschema zoals die er ook is bij een offline festival. Op het tijdstip van de film nemen de bezoekers plaats in een van de virtuele filmzalen. Voor en na de vertoning kunnen ze blijven plakken om een praatje te slaan en hun ervaringen delen met andere festivalgangers.

Voorts zocht MOOOV naar de mogelijkheden die samenkomen met online festival en ontwikkelde enkele extra’s. Zo komt er een interactieve 360° ruimte tot stand, waarbij er allerlei zaken te ontdekken zijn. Daarnaast is er een virtuele wereld waarin men, zoals bij een point-and-click-game, samen met de andere festivalgangers kan in ronddwalen, ontdekken, ontmoeten… maar ook deelnemen aan enkele virtuele evenementen.

Hapje?

De inwendige mens wordt niet vergeten dankzij de festivalbox. Er iseenaanbodmet lokale producten waar iedereen van kan genieten. Deze lekkernijen en andere goodies zijn te vinden op onze online festivalshop.

Open Lucht

Als extra evenement vinden er in de Brugse binnenstad een aantal voorstellingen in openlucht plaats voor maximum 50 bezoekers. Het zal plaatsvinden op het binnenpleintje achter het voormalige Biekorf Cultuurcafé. Het wordt omgedoopt tot een pop-up opnamestudio en evenementenruimte onder de nieuwe naam ‘Korf’

In het Sebrechtspark (Beenhouwersstraat) is er een voorstelling van  The Great Green Wall. Dit is een duurzaam project waarbij er elke dag met de fiets naar verschillende locaties wordt gereden om zo met de opgeladen energie een intiemere openluchtvoorstelling te organiseren. Brugge neemt als eerst locatie het startschot op de openingsavond. (LF)

MOOOV filmfestival, van dinsdag 20 april tot maandag 3 mei

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: