Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Triënnale Brugge 2021: TraumA wordt verlengd tot 24 oktober 2021

Het college van burgemeester en schepenen heeft beslist om de periode van Triënnale Brugge te verlengen. Het driejaarlijkse kunstenparcours, dat start op 8 mei 2021, zal nu te bezoeken zijn tot 24 oktober i.p.v. 26 september 2021.

Burgemeester Dirk De fauw: “Triënnale Brugge is het eerstvolgende grote cultuurproject in de stad. Het is dus ook een uitstekende hefboom om bezoekers naar Brugge uit te nodigen en hen tegelijk kennis te laten maken met de lokale handelaars, horeca en Brugse gastronomie. We verwachten dat er na de zomer, door versoepelingen van de maatregelen, meer mogelijk zal zijn en hebben daarom beslist om Triënnale Brugge: TraumA met een maand te verlengen. We willen deze kans aangrijpen om het cultuuraanbod in de stad weer maximaal te laten zegevieren. Door Triënnale Brugge te verlengen, hebben inwoners en bezoekers meer tijd om te genieten van de installaties én van de stad. We hopen dat TraumA zo een geslaagde editie wordt: zowel voor de kunstenaars en architecten, de organisatie, maar vooral ook voor alle Bruggelingen en de stad.”

Tijdens Triënnale Brugge: TraumA zullen dertien hedendaagse kunstenaars en architecten tijdelijke nieuwe installaties in de Brugse binnenstad en Zeebrugge voorstellen. Ze gaan op zoek naar de verborgen lagen van de stad. Hun artistieke ingrepen vormen een spoor van verbeelding en verwondering. Ze voeren de bezoeker mee naar plekken die laveren tussen droom en realiteit, tussen waan en werkelijkheid. (foto curator Els Wuyts, EDM))

Els

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: