Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Exporuimte De Tank verwelkomt nieuwe kunstenaars

Voor het eerst sinds oktober 2020 vindt er nog eens een expositie plaats in de exporuimte van De Tank op de Burg. Sinds tentoonstellingen opnieuw toegelaten worden onder strenge voorwaarden, klonk de vraag van de Tank-residenten steeds luider om een expo te organiseren met de Tank-residenten. Dat resulteert nu in de ‘Level-tankexpo’s’, die de drie verdiepingen van De Tank naar drie expo’s vertalen.

Elke expo wordt gecureerd door een artiest die een atelier heeft op de respectieve verdieping. De curator van ‘Level 1’ is schilder Florien Allemeersch: “We zitten hier als kunstenaars en Tank-residenten afgesloten van elkaar. We hadden geen toegang tot inspiratie van of wisselwerking met elkaar. Verwacht dus thema’s als eenzaamheid, zelfreflectie, identiteit, individualiteit en onmacht in onze groepsexpo.”

Curator van ‘Level 2: DUEL’, Matthias De Wolf, wil samen met de atelierhouders van de tweede verdieping strijdvaardigheid tonen door hen uit te dagen voor een artistiek duel: “Ik ga proberen om 2 uiteenlopende werken tegenover elkaar te plaatsen om de diversiteit in De Tank aan te tonen. Elke kunstenaar verschilt van elkaar, op basis van discipline, materiaalkeuze, medium, formaat, inhoud, opstelling, enzovoort. Zo creëren we toch de artistieke dialoog waar we allemaal naar hunkeren.”

Curator van ‘Level 3: 3 tot de 3e’, Eva Dinneweth, heeft zich duidelijk voorgenomen om alles uit deze expo te puren: “Elke kunstenaar zal drie werken tonen, die je op drie verschillende manieren zal kunnen bekijken. Als bezoeker zal je de expo via drie verschillende routes kunnen beleven, die telkens een andere ervaring opleveren.”

De Tank als creatief toevluchtsoord

“Kunnen blijven werken is heel belangrijk. Maar voor de ontwikkeling van jonge kunstenaars is het noodzakelijk dat ze hun werk kunnen tentoonstellen en tonen aan een fysiek publiek”, zegt schepen van jeugd Mathijs Goderis. “Veel van het werk dat hier tentoongesteld zal worden is rechtstreeks of onrechtstreeks door de pandemie beïnvloed. Je kijkt als bezoeker binnen in de gevoelswereld van de kunstenaars, en eens niet via een computer- of smartphonescherm. Dat doet deugd als kunstliefhebber, maar des te meer voor de kunstenaars zelf.” 

PRAKTISCHE INFO:

●                  De expo’s vinden wekelijks plaats op vrijdag, zaterdag en zondag

●                  Reserveren, datums en tijdstippen: www.hetentrepot.be

26.02 – 07.03: WAWWA – Tank Expo level 1 – Eén voor allen, allen voor één

●                  Curator: Florien Allemeersch

●                  Met werk van onder meer: Tilde Morlion, Raven Lamoot, Peterjan Blondeel, Marie Vandewiele, Nina de Wasch, Harry Billiet en Leen Vandorpe

12.03 – 28.03: WAWWA – Tank Expo Level 2 – DUEL

●                  Curator: Matthias De Wolf

●                  Met werk van onder meer: Bjorn Van Houtte, Esther Cornelis, Frieke Verlé, Dajo Van den Bussche, Lore Chielens, Lore Van Eeghem, Matthias Knockaert, Micheline Vancompernolle, Elias Verrecas, Théo Collie, Arnaud Kuhk, Matthias De Wolf

26.03 – 04.04: WAWWA – Tank Expo Level 3 – 3^3 (drie tot de derde)

●                  Curator: Eva Dinneweth

●                  Met werk van onder meer: Eos Tee, Stenen Maandag, Els Lesage, Judith Desmyttere, Peter Lagast, Gilles Dedecker, Hennie Mahieu, Tregraphia – Carlos González, Eva Dinneweth, Els De Roo

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: