Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Cultuurcentrum Brugge voorziet digitaal en coronaproof aanbod voor scholen

Cultuurcentrum Brugge ontvangt elk cultuurseizoen meer dan tienduizenden leerlingen en studenten uit honderden klassen in zijn zalen. Via meer dan 80 dans-, circus-, theater- of muzikale voorstellingen genieten schoolgaande kinderen of jongeren van een uitgebreid en verrijkend cultuurprogramma bij het Brugse cultuurhuis. Ook in het huidig seizoen stonden verschillende schoolvoorstellingen op het programma. De maatregelen tegen de verspreiding van Covid-19 maakten dat heel wat (school)voorstellingen geannuleerd moesten worden.

Het volledige aanbod ontdek je via www.ccbrugge.be/alternatiefscholenaanbod
Inschrijven kan tot en met maandag 15 februari 2021.

Programma

Pluche 2.0 – Speelman (2de t.e.m. 3de kleuter)

Twee wetenschappers gaan op zoek naar de magie van de Ursus adulans ad dormiendum – vrij vertaald de Knuffelbeer of kortweg Knuffel.

Pluche 2.0 is een voorstelling die wordt gespeeld in de zalen van Cultuurcentrum Brugge en gelivestreamd naar de ingeschreven kleuterklassen. Via webcam zien de acteurs de reacties van de kleuters. Ze spelen hierop in en maken er zo een echte theaterbelevenis van in de klas. Het sprookjesdecor bestaat bovendien uit de knuffels die de kleuters zelf meenemen naar de klas.

Choco of kaas? – LAP vzw / Dafne Maes en Danaé Bosman (1ste t.e.m. 3e leerjaar)

Een frisse en speelse voorstelling die aanzet om vanuit bewegen, ravotten tot dansen te komen. Het eerste deel is een interactief deel waarbij de leerlingen de bewegingen van de danseressen kopiëren en zelf ook deelnemen. In het tweede deel genieten de leerlingen van wat de danseressen Dafne Maes en Danaé Bosman van LAP vzw brengen. Een doe-boekje met teken- en bewegingsopdrachten maakt dit dansfeest compleet.

Henry goes digital – Aardvork / Koen Boesman (4de t.e.m. 6de leerjaar)

Een meeslepende reis door de muziek en de magische werelden van Henry Purcell. Henry Purcell was 7 jaar toen The Great Plague London trof in 1669. Met dit biografisch gegeven is de pestepidemie een centraal element van de muziektheatervoorstelling. De voorstelling focust niet alleen op wat zo’n crisis voor een kind betekent, ze toont ook hoe de kleine Henry die crisis overwint: met verbeelding, hoop en schoonheid.

Dit pakket bestaat uit 4 kortfilms van 10 à 15 minuten en 3 creatieve opdrachten die ongeveer 30 minuten duren. De artiesten maakten van muziektheatervoorstelling ‘Henry’ een meeslepende theatrale video in topkwaliteit. Straffe Muzikanten brengen de muziek van Purcell op kindermaat in het Nederlands.

Clash – Bronks / Joost Vandecasteele en Joris Van den Brande (1ste t.e.m. 6de middelbaar)

Een intelligente, hilarische en balorige analyse van ons onvermogen om kwetsbaar te durven zijn. Om controle te krijgen over kop en lijf dalen Joost Vandecasteele en Joris Van den Brande af naar de diepste kronkels van hun hoofd. Ontwapenend, geestig en balorig, geholpen door dokter ‘Gerard Oogle’ ontrafelen ze hun onzekerheden, angsten en emoties.

Twee ras-acteurslaten humor en diepgang naadloos samengaan in een voorstelling die actuele thematiek aansnijdt voor tieners en volwassenen. Deze streaming kadert binnen het ruimer streamingsverhaal van Cultuurcentrum Brugge. Het Brugse cultuurhuis selecteerde deze voorstelling uit haar bestaande programma om te streamen naar een groter publiek.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: