Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Oproep fotoproject ‘Sluitertijd’ groot succes

Eind vorig jaar lanceerde Cultuurcentrum Brugge een oproep aan al wie Brugge tijdens de lockdown en in coronatijden op de gevoelige plaat vastlegde.

Schepen van Cultuur Nico Blontrock: “Deze oproep bleek een groot succes: 244 Bruggelingen zonden in totaal 663 foto’s in! Er wacht de jury – die bestaat uit professionele fotografen en mensen die een belangrijke rol spelen in het bestrijden van het virus – dus een stevig werk om de 60 foto’s te selecteren die vanaf 13 maart aan de muur van de DuPont-fabriek (de ‘Gistfabriek’ in de volksmond) te zien zullen zijn.”

De impact van de Coronacrisis was en is nog steeds enorm en heeft invloed (gehad) op alle aspecten van onze samenleving en onze mooie stad. Stad Brugge en Cultuurcentrum Brugge willen deze crisis een plaats geven in het stadsbeeld door middel van een fotografieproject in de openbare ruimte. In het (lege) straatbeeld maar ook in de ziekenhuizen, bejaardentehuizen en op andere plaatsen is de coronacrisis zichtbaar (geweest) en veel inwoners hebben dit op foto vastgelegd.

Geïnteresseerden konden tot 1 februari hun beste drie foto’s over dit onderwerp insturen.   Sluit[er]tijd zal van 13 maart 2021 tot en met 28 november 2021 te bewonderen zijn in de Komvest op de muur rondom de DuPont-fabriek, alle ingezonden foto’s verschijnen ook online op de website van het Cultuurcentrum (www.ccbrugge.be/sluitertijd )

Schepen Nico Blontrock: “We zagen de voorbije weken al meerdere prachtige boeken verschijnen over hoe Brugge er tijdens de lockdown uitzag. Ook de tentoonstelling van Nele Van Canneyt (nog tot 25 april in het Arentshuis) in opdracht van Musea Brugge belicht dit thema. Maar ook vele enthousiaste Brugse amateur-fotografen trokken de stad in om deze – helaas en hopelijk – unieke beelden te schieten. Met deze outdoor en dus coronaproof tentoonstelling willen we hen ook de nodige en verdiende weerklank geven.”. 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: