Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Red Rock Rally gaat op 1 mei 2021 voor een corona-proof-bubbel-editie

Ook de festivalsector kreeg het zeer zwaar te verduren in 2020. De inhoud van de festivalkalender werd bijna volledig uitgegomd door het vermaledijde C-virus. De organisatoren van de Red Rock Rally beseffen dat 2021 allicht een overgangsjaar zal worden. “We zien het nog niet goedkomen om op 1 mei terug gezellig met 3 tot 5.000 mensen in ‘ons’ Astridpark in Brugge te vieren met muziek en vrienden”, zegt organisator Mario Willemsens. Red Rock Rally kiest daarom voor een corona-proof-bubbel-editie op 1 mei 2021.

“We zullen een beperkt programma brengen voor een beperkt publiek (in bubbels). Hiervoor wijken we uit naar de eventsite (buiten) van Het Entrepot in Brugge. We onderzoeken of we een livestream op poten kunnen zetten, voor wie er niet bij kan zijn. We brengen een afgeslankt programma. Start om 17.30 uur met de winnaar van RRR’21 en daarna nog drie bands. Namen volgen in de loop van januari 2021.”

Geen RRR zonder rally, maar op 1 mei 2021 dan wel in een afgeslankte vorm. Beginnende bands kunnen zich zoals vorige jaren vanaf 1 januari aanmelden via Vi.be (vi.be > platform > kansen) en doen dit uiterlijk eind januari. In tegenstelling tot andere jaren zal de jury meteen de winnaar selecteren uit alle Vi.be inzendingen. De winnaar mag op 1 mei het ‘bubbelfestival’ openen.

“Om vlotjes iedereen in bubbels te kunnen ‘onderbrengen’, is ons festival voor het eerst niet gratis en zullen we een bescheiden ‘entree’ vragen. We starten de voorverkoop op (i.s.m. In&Uit Brugge) rond half maart en zullen tickets verkopen per bubbel. Meer info later via Facebook en op www.redrockrally.be”, aldus Mario Willemsens.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: