Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

PB – ‘Let’s Tick Together’: ook Brugge tikt 2020 uit

Het jaar 2020 zal voor iedereen voor altijd in het geheugen gegrift staan. Met ‘Let’s Tick Together’ontwikkelden organisaties uit diverse sectoren een nieuw collectief moment om het jaar gepast af te sluiten. Op woensdag 30 december 2020 is iedereen uitgenodigd op een massale nieuwjaarsreceptie, elk van uit zijn eigen kot. Het stadsbestuur roept alle Bruggelingen op om die avond al tikkend het jaar af te sluiten. Daarnaast zal de stadsbeiaardier ook de compositie live spelen op het Belfort.

Wat als we dit moeilijke jaar 2020 afsluiten met een collectief ritueel dat alle Belgen verbindt? Waarmee we ook een teken geven dat we elkaar ook in 2021 zullen nodig hebben? Tal van organisaties uit het hele land willen zoveel mogelijk mensen mobiliseren om op woensdag 30 december 2020 om 20.00 uur tegelijk de ramen en deuren te openen. We heffen samen het glas, nemen er een lepel bij en tikken elkaar moed in voor het nieuwe jaar op basis van een compositie van Ruben Nachtergaele. Deze compositie kan iedereen zelf op voorhand oefenen via de website letsticktogether.be.

In Brugge werden in eerste instantie De Republiek, Kaap en Concertgebouw aangesproken. Deze organisaties bundelden snel de krachten en namen met het stadsbestuur contact op om een stadsbrede oproep te lanceren. “Daarnaast werd ook de vraag gesteld aan de stadsbeiaardier om de compositie op woensdag 30 december om 20.00 uur live te spelen op het Belfort. Op die manier zal het tikkende geluid over de hele stad weerklinken. Ik heb begrepen dat andere steden ondertussen het Brugse voorbeeld zullen volgen”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock.

Zin om zelf mee te doen? Surf op 30 december naar letsticktogether.be en zet de livestream op. Neem een glas en lepel, en tik mee op de tonen van een ritmisch muziekstuk, gecomponeerd door de Gentse muzikant Ruben Nachtergaele. Aan de hand van de partituur en filmpjes kan je op voorhand oefenen. Organiseer je een activiteit? Oefen je al op voorhand? Tag #letsticktogether en deel het met de wereld. 

Let’s Tick Together, woensdag 30 december, 20.00 uur
www.letsticktogether.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: