Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Cultuurcentrum Brugge heropent vanaf vandaag virtueel de deuren van tentoonstelling Synergia

Op 20 september startte de indrukwekkende tentoonstelling ‘Synergia’ van kunstenaars Joke Raes en Jonas Vansteenkiste in de Poortersloge. De tentoonstelling kon rekenen op heel wat bezoekers en werd ook in culturele middens ‘the talk of the town’. Na de meest recente maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19 sloot Synergia de deuren. Vandaag heropent Cultuurcentrum Brugge virtueel de deuren van de inspirerende tentoonstelling.

“Deze tentoonstelling is niets minder dan een boeiende en verrijkende inspiratiebron. Dankzij het prachtig werk van de medewerkers van Cultuurcentrum Brugge kunnen we nu, weliswaar virtueel, toch de deuren heropenen en kunnen we blijven verdwalen in het oeuvre van twee fantastische kunstenaars”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock.

Joke Raes & Jonas Vansteenkiste – Synergia

Synergia (Grieks synergie, samenwerking) is de meeropbrengst die ontstaat bij het samengaan van delen ten opzichte van de som van die delen. Zo benaderen beide kunstenaars hun vriendschap en de visuele dialoog die ze hier ontwikkelen. Beiden ontwikkelden ze reeds een gelaagd en inhoudelijk beeldend oeuvre en exposeren zowel in Vlaanderen als in het buitenland.

Joke Raes staat bekend voor haar oog voor detail en gebruikt natuur als inspiratie, Jonas Vansteenkiste is dan eerder gekend voor zijn monumentale installaties en psychologische reflecties over het huis en architectuur. In de expo tonen ze een selectie en een voorsmaak uit hun ruimer oeuvre.

De tentoonstelling is vanaf vandaag (24/24 uur en 7/7 dagen) te bezoeken viawww.ccbrugge.be/synergia.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: