Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Een bakje troost in bange tijden

Het Brugse bedrijf Groep 24 is voornamelijk gekend van Comedyshows.be maar moet door de geldende maatregelen herbronnen. Zaakvoerder Pieter De Wulf: “We zagen ons genoodzaakt om honderden theatershows te verplaatsen of zelfs te annuleren, maar blijven niet bij de pakken zitten. Zo zetten we nu volop in op een andere tak binnen de firma, namelijk het ontwikkelen en distribueren van stadsproducten.”

In het najaar van 2017 ging Groep 24 voor het eerst van start met een stadsproduct, namelijk Monopoly Brugge waarvan maar liefst 5000 exemplaren verkocht werden. Nadien volgden nog andere stadsedities van het bordspel, maar de drang om Brugse producten te maken bleef groot. Via onder andere De Nacht van de Magie (in de Stadsschouwburg) en De Slimste Mens van Brugge (in het Belfort) werden de eerste contacten gelegd met Marjolein Vermeersch en Frederik Danneels. Zij zijn de zaakvoerders van de artisanale koffiebranderij Koffie Kàn die gekend staat om zijn ambacht met respect voor de natuur en de koffieboer.

De samenwerking tussen Groep 24 en Koffie Kàn resulteert in een Brugs product van hoogstaande kwaliteit, namelijk Brugge Koffie. De 3 smaken (Brugse Beer, Serena en Lanchals) worden elk onlosmakelijk verbonden aan een Brugse legende die wordt uiteengezet op de luxueuze geschenkverpakking. In deze verpakking vindt men, naast 3 zakjes met gemalen Brugge Koffie, ook een unieke koffietas. Hiervan zijn 2 uitvoeringen beschikbaar. Het eerste design werd ontworpen door grafisch ontwerper Pieterjan Decoster uit Sint-Andries. Hij zette volop in op de stoere Brugse Beer. Daarnaast heeft ook Helen B een handgemaakte mok ontworpen met daarop zowel Serena als Lanchals afgebeeld.

Met de aankondiging van Brugge Koffie (www.bruggekoffie.com) zetten Groep 24 en Koffie Kàn allebei in op het “koop lokaal” verhaal. Zo is niet enkel de initiatiefnemer een bedrijf uit Ten Briele in Sint-Michiels, maar wordt het product ook verkocht door de lokale winkeliers die een onvoorspelbare eindejaarsperiode tegemoet gaan.

Brugge Koffie is niet enkel een kwalitatieve, lekkere koffie, maar is ook een steun aan lokale handelaars en producenten en een duwtje in de rug voor een bedrijf actief in de evenementensector.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: