Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Chefs Kookeet serveren vier keer een GROND-menu

Door corona geen foodfestival Kookeet dat eind september in een volledig hernieuwd concept zou plaatsvinden in het Grootseminarie, wel een andere samenwerking met de 34 chefs staat op het menu van deze hoogmis voor foodies.

Inspirator Wim Lybaert, tv-coryfee en man van Het Goede Leven, doet de chefs met zijn thema ‘GROND’ goesting krijgen om verfijnd te koken. Vanaf 25 september zet Kookeet elk seizoen één weekend lang de culinaire rijkdom van Brugge in de kijker. Vier keer per jaar wordt het publiek meegenomen op een culinaire trip, op het ritme van de seizoenen. Bij de start van ieder seizoen selecteert Wim Lybaert drie producten die typisch zijn voor het seizoen en passen in het thema GROND. Dat betekent aandacht voor de herkomst, teelt- en kweekwijze van een product, maar ook voor het gerecht zelf. De deelnemende Brugse topchefs gaan met de voorgestelde producten aan de slag en creëren elk vanuit hun eigen invalshoek een gerecht of menu. Alle info hierover is terug te vinden in het Kookeetmagazine dat gedrukt werd op 115.000 exemplaren. In dit culinair boekje word je meegenomen van velden naar keukens, mag je in de potten kijken van chefs en in de hoofden van Instagrammers. Noteer nu al in de 2021-agenda de datum voor een echte editie van het culinair festival Kookeet in het Grootseminarie: zaterdag 25, zondag 26 en maandag 27 september 2021. (RD) www.kookeet.be

Deelnemende restaurants

De Jonkman** – Den Gouden Harynck* – ’t Pakhuis – ’t Werftje – Assiette Blanche – Atelier D – Atelier Ducheyne – Bistro Den Amand – Bistro Rombaux – Bonte B – Bruut – Cantine Copine – De Broodsmid – De Mangerie – De Republiek – Den Gouden Karpel – D’s Deldycke Traiteurs – Den Dyver – Fox Flambé – Franco Belge – Goesepitte43 – Kok Au Vin – Komtuveu – La Buena Vista – Laissez-Faire  – Le Jacobin – Lieven – Restaurant Patrick Devos – Rock-Fort – Secondo Sud – Tete Pressée – Zuid 55 – Restaurant Stuvenberghe (Spermalie) – Restaurant Casserole (Ter Groene Poorte)

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: